REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabėgus pusei amžiaus po pirmojo „Oskaro“ laimėjimo, legendinė aktorė Sophia Loren pagaliau jį atsiėmė.

REKLAMA
REKLAMA

1961 metais įvertinta prestižine statulėle už vaidmenį italų filme „Dvi moterys“, aktorė jo taip ir neatsiėmė, tad jis 50 metų dulkėjo Akademijos lentynose. Šiemet buvo nuspręsta apdovanojimą pagaliau atiduoti teisėtai jo šeimininkei, tad ta proga buvo surengta iškilminga ceremonija.

REKLAMA

„Mano širdis plaka taip stipriai, kad man net sunku kalbėti, – savo padėkos kalbą ceremonijoje pradėjo aktorė, – Sunku patikėti, kad jau prabėgo 50 metų nuo pirmojo apdovanojimo. „Oskarai“ pakeitė mano gyvenimą ir suteikė tokių galimybių apie kurias negalėjau nė pagalvoti“.

Paklausta, kodėl 1961 metais neatsiėmė pirmojo apdovanojimo, italų aktorė prisipažino paprasčiausiai nesitikėjusi laimėti: „Nemaniau, kad galėčiau jį gauti. Iki tol jokiam užsienio filmui nebuvo pavykę laimėti „Oskaro“, todėl tąkart nusprendžiau net nepasirodyti ceremonijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

1991 metais Sophia Loren buvo įvertinta už viso gyvenimo nuopelnus ir gavo svarbiausią Akademijos įvertinimą – Garbės apdovanojimą.

Pagaliau atsiėmusi pirmąjį savo „Oskarą“ pastaruoju metu aktorė garsėja darbais nebe kino pasaulyje, o virtuvėje. Ji netgi parašė kulinarinę knygą „Mano gyvenimo receptai“. Ją lietuviškai išleido leidykla „Obuolys“.

Savo receptų knygoje aktorė skaitytojus supažindina su daugiau nei šimtu tradicinių itališkų patiekalų ir skonių iš visų derlingosios Italijos regionų bei jaukios jos namų virtuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų