REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierius, įstaigos vadovas Romas Valentukevičius savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl motinų skundų. Skundžiamasi, kad nėščiosioms, atsisakiusioms nėštumo ir gimdymo atostogų, nemokama ligos pašalpa, net ir tais atvejais, kai nėščiosios liga yra nesusijusi su nėštumu, o apie pasikeitusią tvarką nėščiosios negali gauti tinkamos informacijos ne tik iš „Sodros“, bet ir iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierius aiškinsis, dėl kokių priežasčių ir pagal kokius norminius aktus nėščiosioms, atsisakiusioms nėštumo ir gimdymo atostogų, nemokama ligos pašalpa.

REKLAMA

Seimo kontrolierių stebina susiklosčiusi padėtis, ypač dėl to, kad ką tik pasibaigusio visuomenino gyventojų surašymo duomenys akivaizdžiai rodo, jog pastaraisiais metais Lietuvos piliečių sparčiai mažėja.

Pasak Seimo kontrolieriaus, prieš gimdymą būsimos mamos neturėtų minti valstybinių institucijų slenksčio, nervintis ir nerimauti – visos jų mintys turėtų būti nukreiptos į būsimą gyvybę.

Pradėjęs turimą savo iniciatyva Seimo kontrolierius kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministrą Donatą Jankauską, prašydamas paaiškinti susidariusią padėtį. Seimo kontrolierius tyrimo metu aiškinsis, kaip ir dėl kokių aplinkybių nėščiosioms atsisakoma teikti informaciją, nenurodomi atsisakymo mokėti ligos pašalpą motyvai ir pagrindai.

Taip pat Seimo kontrolierius prašo ministro paaiškinti, kaip numatoma ateityje spręsti tokio pobūdžio problemas ir išsakyti savo vertinimus dėl susidariusios keblios padėties galimai pažeidžiamos mokesčius mokančių piliečių teisės į socialines garantijas bei nurodyti, kokių priemonių būtų įmanoma imtis susidariusiai situacijai sureguliuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų