REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės finansavimą nuo šiol bus galima gauti stojant į visas Lietuvoje veikiančias aukštąsias mokyklas. Vyriausybė nutarė, kad į studijų krepšelį galės pretenduoti ir stojantieji į Lietuvoje įsikūrusių užsienio aukštųjų mokyklų filialus. Tuo siekiama sudaryti jauniems žmonėms lygias galimybes pretenduoti į valstybės finansavimą stojant į visas Lietuvos teritorijoje įregistruotas aukštąsias mokyklas, kad ir koks būtų jų teisinis statusas. Iki šiol valstybės lėšomis studijuoti galėjo tik Lietuvoje veikiančių valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų studentai. „Mokslo ir studijų įstatymas pirmą kartą sudarė sąlygas mūsų gabiems ir motyvuotiems jaunuoliams neštis valstybės finansavimą į pačių pasirinktas aukštojo mokslo įstaigas, ar jos būtų valstybinės, ar privačios, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Vyriausybės priimtas nutarimas dėl užsienio filialų pabaigė formuoti teisinius pagrindus lygioms galimybėms pasirinkti studijų vietą. Nuo šiol stojantieji galės gauti studijų krepšelį visose Lietuvoje veikiančiose aukštosiose mokyklose“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė jau anksčiau yra priėmusi sprendimus, kurie visiems studijuojantiesiems sudaro lygias galimybes gauti socialines stipendijas ar pretenduoti į valstybės remiamas paskolas.

REKLAMA

Pasak N. Putinaitės, siekiama, kad stojantieji mūsų šalyje turėtų kuo platesnį pasirinkimą, ypač jei į Lietuvą nuspręstų ateiti pasaulyje pripažintų aukštųjų mokyklų filialai. Tai atvertų įvairesnes galimybes studijuoti užsienio aukštosiose mokyklose neišvykstant iš Lietuvos.

Šiuo metu Lietuvoje veikia viena užsienio aukštoji mokykla – Lenkijos Balstogės universiteto filialas, tačiau tikimasi pritraukti ir kitų šalių aukštųjų mokyklų. Susidomėjimą Lietuvoje vykdyti studijas jau yra parodę britų universitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų