REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštojo mokslo taryba skelbia konkursą kandidatams į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos tarybos narius. Pretendentų anketų laukiama iki 2011 m. birželio 7 d. Aukštojo mokslo taryba peržiūrės visuomenės siūlymus ir atrinks kandidatų sąrašą ministrui tvirtinti. Kandidatus į aukštųjų mokyklų narius gali siūlyti valstybės, savivaldybių, verslo, pramonės, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus institucijos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, fiziniai asmenys, taip pat kandidatai gali siūlytis patys.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad į valstybinių aukštųjų mokyklų valdymą turi būti įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Visos valstybinės aukštosios mokyklos iki 2011 m. pabaigos turi pasitvirtinti naujus statutus ir išsirinkti naujas tarybas. Pusę aukštosios mokyklos tarybos narių skiria akademinė bendruomenė, pusę – švietimo ir mokslo ministras, dar vienas narys išrenkamas bendru sutarimu.

REKLAMA

Aukštųjų mokyklų tarybos numato strateginius kolegijos ar universiteto tikslus, renka universiteto rektorių ar kolegijos direktorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

Pagal Aukštojo mokslo tarybos nuostatus, visuomenės siūlomi kandidatai turi būti ėję atsakingas pareigas švietimo, mokslo, kultūros, viešosios veiklos ar verslo srityje, turėti žinių ir gebėjimų, padedančių siekti aukštosios mokyklos tikslų ir įgyvendinti aukštosios mokyklos misiją. Kandidatais į švietimo ir mokslo ministro skiriamus tarybos narius negali būti asmenys, priklausantys tos aukštosios mokyklos personalui, taip pat studentai, Seimo ar Vyriausybės nariai, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai.

Pranašumą teikiantys kriterijai: kandidato vadybinė ar ekspertinė patirtis bent vienoje aukštosios mokyklos specialistų rengimo srityje, personalo valdymo patirtis, gebėjimas būti lyderiu ir kt. Aukštojo mokslo taryba konkrečiu atveju gali apsispręsti dėl papildomų pranašumą teikiančių kriterijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų