REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ketvirtadienį susitiko su Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovais Romualdu Bakučiu ir Vaclovu Šiugždiniu bei pasirašė kvietimą į rugpjūtį Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vyksiančias daugiadienes dviračių lenktynes „Baltic Chain Tour“.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalies sostinės meras pasidžiaugė, kad po daugiau nei dvidešimties metų pertraukos įvyksiančios tokio lygio lenktynės neaplenks Vilniaus. Sostinės savivaldybė ketina remti šį tarptautinį renginį. Miesto valdžia ir lenktynių organizatoriai bendradarbiaus derinant vieną atsakingiausių lenktynių etapų - prologą (2,9 km). Jis vyks rugpjūčio 16 dieną.

REKLAMA

Pirmajame etape (176,2 km) dviratininkai iš Lietuvos sostinės per Širvintas ir Ukmergę važiuos į Panevėžį, o antrajame etape (159,6 km) - iš Panevėžio per Pasvalį, Pakruojį į Šiaulius. Lietuvoje besidriekiančių trasų bendras ilgis - 338 km.

Trečiasis etapas (180 km) bus surengtas Latvijoje - sportininkai važiuos iš Rygos į Siguldą. Ketvirtasis etapas (150 km) vyks Estijos mieste Viljandyje, o penktajame etape (150 km) dviratininkai važiuos iš Viljandžio į Taliną. Lenktynės, kurių bendras trasų ilgis - 837 km - baigsis rugpjūčio 21 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Šiomis varžybomis bus pažymimos 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje surengtos „Baltijos kelio“ akcijos metinės.

Kvietimą į lenktynes jau pasirašė ir Talino meras Edgaras Savisaras (Edgar Savisaar), o artimiausiu metu tai padarys Rygos meras Nilas Ušakovas.

Daugiadienės dviračių lenktynės Baltijos šalyse vyks po 24-erių metų pertraukos - 1955-1987 metais buvo rengiamos Pabaltijos lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų