REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pergalę trečiosiose Lietuvos krepšinio pirmenybių (LKL) finalo serijos rungtynėse pasiekė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, savų žiūrovų akivaizdoje po labai atkaklios kovos 70:67 palaužę Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Serijoje iki 4 pergalių kauniečiai išsiveržė į priekį - 2:1.

Po lygaus pirmojo kėlinio žalgiriečių persvara išryškėjo antrajame ketvirtyje. Po dviejų M.Kalniečio tritaškių skirtumas šoktelėjo iki septynių taškų (30:23), o savo indėlį įnešus ir aukštaūgiams, pranašumas pasiekė dviženklę ribą - 39:25.

REKLAMA

Visgi per ilgąją pertrauką „Lietuvos rytas“ padarė reikiamas išvadas. M.Gecevičiaus smeigė tris tolimus metimus iš eilės, vieną tritaškį pataikė ir K.Bajramovičius, o skirtumas ištirpo iki 47:51.

Aikštėje vyko kova taškas į tašką, kol galiausiai sėkmingą atkarpą sužaidę vilniečiai sumažino deficitą iki minimumo ir privertė I.Zourosą prašyti minutės pertraukėlės (57:58). Netrukus priekyje atsidūrė D.Maskoliūno auklėtiniai – 59:58. Šeimininkų taškų badą nutraukęs D.Collinsas kiek atgaivino Kauno sporto halę – 60:59. Pirmavo tiek vieni, tiek kiti, bet likus 2 minutėms rezultatas buvo lygus – 65:65. Iniciatyva priklausė „Lietuvos rytui“, bet dviejų varžovų užspaustas A.Rašičius prarado kamuolį, o į greitą ataką nuskuodęs M.Kalnietis išprovokavo pražangą, bet nerealizavo baudos metimų (67:67). Vis dėlto kitos atakos metu „Žalgirį“ į priekį galiausiai išvedė P.Jankūnas (69:67). Vilniečiai turėjo dvi progas išlyginti arba persverti rezultatą, tačiau jomis nepasinaudojo, o „Žalgiris“ išlaikė pergalę savo rankose.

„Žalgiris“: DeJuanas Collinsas 18, Paulius Jankūnas 17, Mantas Kalnietis 12, Tomas Delininkaitis 6.

„Lietuvos rytas“: Martynas Gecevičius 17, Jonas Valančiūnas 12, Kenanas Bajramovičius 8, Simas Jasaitis 7.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų