REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą Europoje pasirodysiantis „LG Electronics“ išmanusis telefonas „LG Optimus 3D“ turės pirmąją pasaulyje 3D išplėstinės realybės naršyklę.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė LG, bendradarbiaudama su išplėstinės tikrovės (augmented reality) pradininke kompanija „Wikitude“, paskelbė, kad netrukus pasirodysiantys išmanieji telefonai „LG Optimus 3D“ rinkoje bus pristatyti su pirmąja pasaulyje trijų dimensijų išplėstinės realybės naršykle „Wikitude 3D“.

REKLAMA

Skelbiama, kad „Wikitude 3D“ naršyklė suteikia geresnę sąveiką su realaus laiko vartotojų aplinka. Dvimatės erdvės išplėstinė realybė tik pavaizduoja objektus, o 3D išplėstinė realybė rodo vietas ir objektus trimatėje erdvėje, todėl jie tampa lengviau atpažįstami. Naršyklė leidžia vartotojams surasti detalią informaciją apie jų aplinką, gauti su ja susijusią informaciją portale „Wikipedia“ ar socialiniame tinkle „Twitter“.

REKLAMA
REKLAMA

„Išplėstinės realybės technologija giriama už galimybę pakeisti standartinių telefonų naršyklių pristatomą „abstrakčią“ realybę į „tikrąją“, perduodamą išmaniųjų telefonų kameromis. Pažangi LG techninė įranga ir 3D API programinės įrangos technologija pastūmėja šią realybę žingsniu į priekį“, – bendrovės pranešime cituojamas Jong-seok Parkas, „LG Electronics Mobile Communications Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius.

„Wikitude 3D“ pateikia daugiau nei 1000 turinio teikėjų informaciją apie daugiau nei 100 mln. pasaulio vietovių. Naršyklė šiuo metu siūlo pasirinkti iš 12 kalbų, netolimoje ateityje šį skaičių planuojama padidinti. Jau nuo birželio vidurio vartotojai galės nemokamai parsisiųsti „Wikitude 3D“ iš „LG World“, specialios LG programų parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai tobula sinergija, o mūsų rezultatyvi partnerystė turi potencialą perkelti tiek išplėstinę realybę, tiek išmaniuosius telefonus į visiškai naują lygį“, – pareiškė Martinas Herdina, „Wikitude“ vykdomasis direktorius.

Pasak LG atstovų, „LG Optimus 3D“ telefonas pristato daugybę pirmą kartą rinkoje taikomų pažangių technologijų – pirmąjį pasaulyje 2 branduolių procesorių, dvikanalės atminties architektūrą, taip pat pirmąją „Full 3D“ platformą, suteikiančią galimybę žiūrėti trimatį vaizdą be specialių akinių, įrašyti ir dalintis 3D turiniu. „LG Optimus 3D“ Europos šalių parduotuves pasieks šią vasarą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų