REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas patikslino Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo kai kurių straipsnių įsigaliojimo bei susijusių dokumentų parengimo datas.

REKLAMA
REKLAMA

Numatyta, kad Vyriausybė iki 2011 m. liepos 1 d. turės parengti ir pateikti Seimui šiam įstatymui įgyvendinti reikalingų įstatymų pakeitimo projektus.

REKLAMA

Ketvirtadienį perbalsuojant už Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą balsavo 75, prieš - 3, susilaikė 17 Seimo narių.

Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymu siekiama garantuoti darnų aprūpinimą energija ir skatinti tolesnį šilumos energijos, elektros energijos, degalų gamybos iš atsinaujinančių energijos išteklių technologijų diegimą ir plėtrą bei tokios energijos naudojimą, ypač atsižvelgiant į aplinkos apsaugą (klimato kaitą), iškastinių išteklių tausojimą ir priklausomybės nuo energijos išteklių ir energijos importo mažinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Priimtu įstatymu nustatoma bendra skatinimo naudoti atsinaujinančius energijos išteklius - vandens potencinę, saulės, vėjo, biomasės ir jai prilygstančių išteklių (įskaitant biologiškai skaidžią pramoninių ir komunalinių atliekų dalį), žemės, oro ir vandens šilumos energiją - sistema.

Šiuo teisės aktu Lietuva siekia įgyvendinti savo tarptautinius įsipareigojimus, numatančius, kad atsinaujinančių išteklių energijos dalis bendrame galutiniame energijos suvartojime 2020 metais sudarytų 23 procentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų