REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime nesutariant svarbiausiu dirbtinio apvaisinimo įstatymo nuostatų klausimu: leisti ar drausti lytinių ląstelių ir embrionų donorystę bei embrionų šaldymą, Seimo Sveikatos reikalų komitetas pritarė komiteto patobulintam Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projektui, kuriame neleidžiama lytinių ląstelių donorystė. Tai nustebino Premjerą Andrių Kubilių. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys-demokratai (TS-LKD) Dirbtinio apvaisinimo įstatymo nuostatas aptars su Bažnyčios atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto posėdyje pritarta komiteto narės Agnės Zuokienės pasiūlymams, leidžiantiems lytinių ląstelių ir embrionų šaldymą bei suteikiantiems teisę šeimai apsispręsti dėl jų skaičiaus.

REKLAMA

Toliau abu projektai - Pagalbinio apvaisinimo ir Dirbtinio apvaisinimo - bus svarstomi Seime. Seimo nariai turės apsispręsti, kuriam iš alternatyvių dirbtinį apvaisinimą reglamentuojančių įstatymo projektų pritarti.

Ministras Pirmininkas A. Kubilius teigia, kad jį labai nustebino Sveikatos reikalų komiteto patvirtintas sprendimas dėl Dirbtinio apvaisinimo įstatymo nuostatų, kai buvo pakeistos labai svarbios pozicijos ir pasirinktas daug aštrių diskusijų ir prieštaravimų visuomenėje keliantis liberalus įstatymo variantas.

Nevaisingoms šeimoms užsižiebė šviesa?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų