REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkai ir politikai turi vienyti jėgas, kad Lietuvoje būtų išsaugomi kvalifikuoti darbuotojai. Todėl, anot šalies vadovės, būtina susilaikyti nuo progresinių mokesčių, kurie labiausiai ir paliestų vidutinės bei aukštos kvalifikacijos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Pokriziniam verslui atsitiesti, anot Prezidentės, būtina išlaikyti kvalifikuotus specialistus.Jai vizito metu antrino per krizę augusios ir naujas darbo vietas kūrusios bendrovės, gaminančios modernius anesteziologijos ir reanimacijos prietaisus, vadovas – esą išlaikyti kvalifikuotą darbo jėgą būtinas mokesčių stabilumas ir jau esamų pokyčiai. Viena iš verslo kliūčių – ir privalomas motinystės atostogose esančių tėvų darbo vietos išsaugojimas net 3 metus.

REKLAMA

„Ką reiškia verslui neturėti šio specialisto trejus metus? Jūs stabdote kažkokius procesus? Ne, jūs priimat žmogų, kuris keičia jį ir per tris metus jo kvalifikacija yra aukštesniame lygmenyje nei mamytė, grįžtanti po 3 metų“, – sakė UAB „Intersurgical“ direktorius Sigitas Žvirblis.

Vyriausybė teigia, kad padėtis taisoma – nuo šios liepos motinystės/tėvystės išmokos mažinamos, o per antrus atostogų metus tėvams sudaroma galimybė grįžti į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia grėsmė prarasti dar neemigravusius kvalifikuotus specialistus esą kiltų įvedus šiuo metu diskutuojamus progresinius mokesčius. Tam pritaria ir Prezidentė.

„Lietuvoje progresyvumas jau yra, jis yra iš apačios, jeigu bus tiesmukiškai taikoma idėja, tai ji palies tik su darbo santykiais susijusį darbą, t.y. aukštos ir vidutinės kvalifikacijos žmones, ne tuos kurie yra labai turtingi ir gyvena ne iš darbo, iš kapitalo pavyzdžiui“, – aiškino Dalia Grybauskaitė.

Anot šalies vadovės, būtina ne tik išlaikyti kvalifikuotą darbo jėgą, bet ir apskritai skatinti žmones dirbti. Negailima kritikos socialinės apsaugos politikai, kad išmokų sistema kuria išlaikytinių visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Einame ta kryptimi, dalis sprendimų padaryta, dalis sprendimų dar yra ruošiama. Kaip tik einame ta kryptimi, kad būtų žymiai didesnė motyvacija dirbti ir užsidirbti oresnes pajamas ir turėti oresnį gyvenimą“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Politikai kuo greičiau, anot D. Grybauskaitės, privalo sutelkti jėgas, kad būtų išsaugomi kvalifikuoti darbuotojai, nes tik tai leistų pritraukti daugiau užsienio investicijų ir taip gaivinti šalies ūkį.

Kristina Garalevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų