REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybėje vykusiame Komunalinio ūkio departamento, mero Artūro Zuoko, autobusų ir troleibusų parkų direktorių bei savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovo pasitarime nuspręsta prie klausimo apie keleivių įlipimą pro priekines viešojo transporto duris grįžti vėliau.

Savivaldybės specialistai išsamiau nekomentuoja uždaro posėdžio detalių, pažymėdami, kad „Susisiekimo paslaugos“ žadėjo pateikti išsamesnės informacijos apie praėjusią vasarą įsigaliojusios tvarkos naudą ar trūkumus.

„Susisiekimo paslaugų“ direktoriaus Ginto Bliuvo teigimu, siekiant sukurti vilniečių poreikius maksimaliai atitinkančią viešojo transporto sistemą, labai svarbu, jog savivaldybės taryba ir vežėjai dirbtų išvien.

„Šios dienos susitikimas buvo vienas produktyviausių per pastaruosius metus. Daugelis strateginių sprendimų, kurie daro tiesioginę įtaką visuomeninio transporto kokybei ir ateičiai, yra priimami savivaldybės lygiu. Tikiuosi, kad mūsų patirtis ir naujojo mero noras spręsti įsisenėjusias Vilniaus viešojo transporto problemas padės sostinei sparčiau įgyvendinti reikalingus ir naudą atnešiančius pokyčius šioje sistemoje“, - sako G. Bliuvas.

Pasak įmonės vadovo, iki šiol buvę santykiai su miesto valdžia bei jos dėmesio stoka viešojo transporto sistemai ir jos problemoms lėmė sunkią padėtį, kurioje yra atsidūręs sostinės visuomeninis transportas.

Vilniaus meras A. Zuokas, netrukus po rinkimų, pareiškė, kad tokia tvarka, kai į autobusus ir troleibusus leidžiama įlipti tik pro priekines duris, nepasiteisino. Pasak mero, „saugumą ir bilietų kontrolę galima užtikrinti ir kitomis priemonėmis“, todėl dabartinę tvarką, esą, reikia keisti ar jos atsisakyti.

Anksčiau visuomeninio judėjimo „Viešojo transporto entuziastai“ taip pat kritikavo nustatytą tvarką, teigdami, kad ji nepatogi keleiviui ir neišsprendžia keltų tikslų – sustiprinti bilietų kontrolę ir saugumą viešajame transporte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų