REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos Šiaulių gimnazijos abiturientai baigimo proga nusprendė gimnazijai padovanoti žaliuzes. Kitur abiturientai yra dovanoję suoliukų, tribūną, lentą ir kitokių praktiškų ir ne visai praktiškų daiktų. Tėvai, kuriems tenka pakratyti kišenes išleistuvių šventei, klausia, kam dar reikia brangių dovanų?

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklai dovanos žaliuzes

Abiturientės motina „Šiaulių kraštui“ sakė, jog dovanojamos žaliuzės mokyklai kainuos gerokai per tūkstantį litų.

REKLAMA

„Kas po kelių metų prisimins šią laidą? Ar nebūtų gražiau, jeigu būtų dovanojamos kuklesnės, intelektualesnės dovanos?“ — laiške redakcijai klausė abituriento motina ir stebėjosi: nejaugi taip yra ir kitose mokyklose?

Kartu šiaulietė svarstė, ką daryti tėvams, kurie neturi atliekamų pinigų mokyklos dovanai ir mokytojams pavaišinti?

Gėda išsiskirti

Kitos abiturientės mama (pavardė redakcijai žinoma) prieš metus neteko darbo, vienintelis maitintojas šiuo metu yra tėvas. Trys vaikai. Moteris neslėpė: širdyje bambėdama skyrė dvidešimt litų mokyklos dovanai, nes nenorėjo išsiskirti iš kitų.

REKLAMA
REKLAMA

„Spaudžiame kiekvieną litą. Juk ne vieną šimtinę dar reikės išleisti dukters išleistuvėms, suknelei, batams, nuotraukoms, gėlėms, o apie studijas bijau ir galvoti... Mūsų klasėje, žinau, tokių yra tikrai ne vienas, bet tėvų komiteto pirmininkas pasiūlo — ir visi duoda, nes bijo apsijuokti,“ — atvirai kalbėjo abiturientės mama.

Kita vertus, moteris sakė neesanti kategoriškai prieš dovaną mokyklai ir mielai prisidėtų, jeigu šeimos finansinė padėtis būtų užtikrinta.

Mūsų kalbintas moksleivio tėvas sakė, kad dovanos mokyklai yra tarybinių metų palikimas.

Dovanų neprašo

Tėvų klausimai paskatino pasidomėti, kaip mokyklų vadovai vertina dovanas mokyklai ir mokytojams?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sigita Būdvytienė, Šiaulių Lieporių gimnazijos direktorė, ir Zina Žuklijienė, S. Šalkauskio gimnazijos vadovė, pripažino: tokia tradicija yra daugelyje mokyklų — atsisveikindami su mokykla, abiturientai perka mokyklai dovaną. Dovanos būna įvairios: stalai, žaliuzės, vazos, lentos, tribūna aktų salei ir kitokios.

Pasak „Romuvos“ gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Vandos Sitnikienės, jų abiturientai savo mokyklai dažniausiai dovanoja išliekamąją meninę vertę turinčius daiktus — paveikslą, medžio drožinį, kuriais puošiamos mokyklos erdvės.

REKLAMA

Visos pašnekovės užtikrino: mokykla dovanų neprašo, tai vyksta pačių abiturientų ir jų tėvelių iniciatyva. Abiturientai, vėliau apsilankę savo mokykloje, džiaugiasi: čia mūsų dovanotas suoliukas, lenta...

Reikia daugiau supratimo

Zina Žuklijienė, S. Šalkauskio gimnazijos vadovė, sakė žinanti, jog gimnazijoje tikrai ne kiekvienas abiturientas per paskutinio skambučio šventę galės pasipuošti kostiumu, o abiturientė — naujais bateliais ar suknele.

„Turime būti realistai. Mokykla išsilaikys: ar bus koks daiktas, ar nebus. Svarbiausia reikia atsargiai elgtis su žmogumi, kuris gali likti įskaudintas arba įžeistas. Ir gėlių glėbiai nėra būtini, paskui nežinome, kur dėti“, — apie požiūrį į dovanas kalbėjo gimnazijos vadovė.

Sigita Stonkienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų