REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai išaiškino neteisėto mobiliųjų telefonų neišvežimo iš Lietuvos atvejus už maždaug 13 mln. litų. Taip valstybei nesumokėta per 3 mln. litų pridėtinės vertės mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės pradžioje muitinės kriminalistai sulaikė du Kaune veiklą vykdžiusių įmonių direktorius ir vieną jų darbuotoją. Jie įtariami organizavę ar padėję organizuoti neteisėtą prekių neišvežimą iš Lietuvos bei eksporto, tranzito ir muitinės procedūrų klastojimu.

REKLAMA

Įtariama, kad šie asmenys neteisėta veikla vertėsi daugiau kaip pusę metų ir per tą laiką valstybei, kaip įtariama, padarė apie 3 mln. litų žalos.

Į muitinės kriminalistų akiratį dvi Kaune veikusios įmonės pateko daugiau kaip prieš pusmetį. Pagrindinė šių įmonių veikla buvo mobiliojo ryšio telefonų eksportas į Rusiją arba telefonų gabenimas į šią šalį tranzitu.

Tačiau muitinės pareigūnams kilo įtarimų, kad siekiant išvengti mokesčių ir pasipelnyti iš nelegaliai parduodamų telefonų šių įmonių vadovai į Rusiją gabena tik dokumentus, o telefonų neveža.

Tyrimą atliekantys pareigūnai patikrino muitinės terminalą, kuriame, kaip nurodyta dokumentuose, turėjo būti sandėliuojamos paruoštos eksportuoti mobiliųjų telefonų siuntos.

Atidarius siuntas paaiškėjo, kad vietoj telefonų jose buvo prikrauta plytų ir kitokių statybinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų