REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasinaudoti daugiamilijonine „Eurovizijos“ žiūrovų auditorija galima įvairiais tikslais, ne vien tik kurti šalies įvaizdį ar populiarinti atlikėjo vardą. Nors oficialiai skelbiama, kad šis konkursas atskirtas nuo politikos, didesni ar mažesni incidentai įvyksta kone kasmet.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame pusfinalyje dalyvavę Rusijos atstovai antradienio vakarą atrodė užsivedę ir kupini entuziazmo. Pasirodyme itin efektingai atrodė iš tamsos išniręs dainininkas Aleksėjus Vorobjovas. Jis pademonstravo ne tik puikų balsą, bet ir raumenis bei akrobatikos sugebėjimus. Spaudos centre tuo metu pakilo Rusijos vėliavos ir pasigirdo šūksniai: „Rusija, į priekį!“ Dainininkas pabaigęs pasirodymą prieš nusilenkdamas garsiai sušuko: „Su Pergalės diena!“.

REKLAMA

Pusfinalio išvakarėse, gegužės 9-ąją, Rusijoje buvo minima Pergalės diena. Ji skirta pažymėti lemiamą karinį smūgį fašistinei Vokietijai. Rusijos pajėgoms nukeliavus iki pat Berlyno, Vokietija 1945 metais paskelbė apie kapituliaciją 2-jame pasauliniame kare. Todėl Rusijos atstovo A. Vorobjovo sveikinimas iš Diuseldorfo gali būti įvertintas kaip politinį atspalvį turintis akibrokštas.

Pergalės dienos paradas Maskvoje stebino karinės technikos gausa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų