REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekdami 1995 metų pavyzdžiu, kaip buvo pagerbtas Fabio Casartelli (24 m.), tragiškai žuvęs „Tour de France“ lenktynėse (Pyrénées, Col de Portet-d'Aspet), „Giro d᾽Italia 2011“ lenktynių 4 etapas „Genova Quarto dei Mille – Livorno“ (216 km) buvo neutralizuotas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui „Balsas“ sakė Ignatas Konovalovas („Movistar“), sukrėstas vakar įvykusios tragedijos, „šiandien važiavom ramiai, visą etapą po 10 km kiekviena komanda vedė priekyje“.

REKLAMA

 

Tylos minute prasidėjusios lenktynės – užsitęsė 6 valandas ir Ignas prisipažino esąs išvargintas ne tik distancijos, bet ir lenktynių metu slėgusios įtampos.

„Na, nuotaika taip sau visos grupės. Kartais pajuokaujam ką nors, kad negalvoti apie tai, bet greitai prisimeni ir vėl liūdesys... Ir fiziškai pavargom, nes išėjo 6 val. ant dviračio...“.– sakė I. Konovalovas „Balsas.lt“.

(AFP nuotr.)4 etapas prasidėjo tylos minute (AFP nuotr.)

(AFP nuotr.)„Leopard-Trek“ komanda prieš 4 etapo startą (AFP nuotr.)

(AFP nuotr.)Po 3 etapų lenktynių lyderis - David Millar (AFP nuotr.)

4 etapo išvakarėse visiems dalyviams, norintiems pasitraukti iš lenktynių, „Giro d᾽Italia“ direktorius Angelo Zomegnan paliko laisvą pasirinkimą. Tačiau net „Leopard-Trek“ komandos sporto direktorius Brian Nygaard patvirtino tęsiantys lenktynes „vardan Weylandt“, ko primygtinai prašė ir žuvusiojo dviratininko tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad toliau dalyvauti „Giro“ bus per daug sunku amerikiečiui Tyler Farrar („Garmin-Cervelo“), kuriam a. a. Wouter Weylandt buvo„ tarsi brolis“, su kuriuo praleista daug laiko ne tik treniruotėse.

Paskutiniųjų kilometrų vaizdo įrašą Žr. čia (atkreipiame dėmesį, kad „Leopard-Trek“ komandos gretose yra ir Tyler Farrar, devintis mėlynos sp. šalmą).

*

Lenktynes sudaro 21 etapas. Lenktynės baigsis š. m. gegužės 29 d. Milane.

Susiję tekstai:

„Giro d᾽Italia“ 3 etape – tragiška mirtis (foto)

Po 2 etapo „Giro“ lyderio marškinėliai liko „HTC-HighRoad“ komandoje (video)

I. Konovalovas su komanda „Movistar“ startavo 94-osiose „Giro d'Italia“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų