REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gavę leidimus, japonai antradienį trumpam grįžo į savo namus, esančius uždraustoje zonoje aplink avarijos ištiktą Fukušimos jėgainę. Vyriausybiniu autobusu jie buvo atvežti į Kavaučio kaimą. Žmonės vilkėjo apsauginius rūbus, buvo su specialiais akiniais, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš negalvojau, kad taip susijaudinsiu grįžęs namo“, – televizijos stočiai „Asahi“ pasakojo vienas gyventojas. Žmonėms leista dviem valandom grįžti į namus pasiimti daiktų. Tai buvo pirmasis organizuotas gyventojų grįžimas į radiacija užterštą teritoriją po to, kai vyriausybė po kovo 11–osios įvykusio žemės drebėjimo ir cunamio regioną 20 km spinduliu aplink jėgainę paskelbė uždara zona.

REKLAMA

Į namus organizuotai grįžo 95 gyventojai. Prieš tai jie buvo apmokyti, kaip turi elgtis pavojingoje zonoje. Jiems, pavyzdžiui, uždrausta pasiimti iš namų naminius gyvūnus ar maisto produktus. Be to, buvo būtina vengti visko, kas galėjo pažeisti apsauginius drabužius.

Pradžioje teritorija aplink jėgainę buvo paskelbta evakuacijos zona. Tačiau kadangi žmonės, nepaisydami radiacijos, savarankiškai grįždavo į savo namus pasiimti daiktų, teritorija balandžio 22–ąją buvo paskelbta uždrausta zona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų