REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis konkursas „Šlovės laboratorija“ („FameLab“) jau ir Lietuvoje ieško talentingų mokslininkų, kurie gali tris minutes originaliai bei uždegančiai kalbėti apie savo išradimus, tyrinėjimų objektus ar atrastas teorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Projektas, dar 2004 metais startavęs Jungtinėje Karalystėje, šiemet apima daugiau nei dešimt šalių, sakoma Britų tarybos pranešime. Tarp jų – Austrija, Graikija, Izraelis, Vokietija, Honkongas, Marokas ir Egiptas. Pasaulyje susilaukęs didžiulio žiūrovų susidomėjimo, konkursas šiemet rengiamas ir Lietuvoje. Pasak Britų tarybos projektų vadovės Lietuvoje Danguolė Kiznienė renginį organizuojanti Britų taryba nori ne tik pristatyti įdomų konkurso formatą, bet ir paskatinti mokslo bendruomenės komunikaciją su visuomene.

REKLAMA

„Mokslo komunikacijos problema yra aktuali visame pasaulyje, nes paprastai visuomenei yra sunku suprasti mokslinių tyrimų esmę ir prasmę. Dažniausiai taip nutinka todėl, kad mokslininkai ne visada geba suprantamai paaiškinti tyrimų prasmę. Šis konkursas skatina mokslininkus prabilti visuomenei suprantama kalba,  atskleisti mokslo grožį ir pasidalinti moksline aistra su visais, kuriems mokslas yra įdomus. O taip pat siekiama pažadinti norą domėtis mokslu“, – sako D.Kiznienė.

REKLAMA
REKLAMA

Savo formatu „Šlovės laboratorija“ primena televizijos projektus „Lietuvos talentai“ ar „2 minutės šlovės“ – dalyviai turi atskleisti savo talentą, žinias ir charizmatiškumą per 3  minutes, o juos vertina kompetentinga komisija. Skirtumas tik tas, kad Britų tarybos organizuojamas projektas ieško šiuo metu studijuojančių ar dirbančių mokslo, technologijų, inžinerijos ar matematikos srityje studentų, mokslininkų bei mokytojų, kurie geba ir nori mokslinėmis temomis komunikuoti su plačiąja visuomene ir populiarinti mokslą kaip populiariosios kultūros dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danguolė Kiznienė mano, kad šis projektas bus naudingas visiems, kurie jau dirba, o gal tik rengiasi mokslininko karjerai ar nori tapti mokslo komunikatoriais. Konkursas suteikia galimybę ne tik išbandyti savo komunikacinius gebėjimus, bet ir juos patobulinti. Dalyvių kalbos bus vertinamos kompetetingų žiūri narių, o praėję dalyvių atranką, kuri vyks šį šeštadienį Nacionalinėje dailės galerijoje, turės galimybę gebėjimus tobulinti komunikacijos ir viešo kalbėjimo kursuose, kuriuos ves patyrę Jungtinės Karalystės ir Lietuvos viešo kalbėjimo ekspertai.

Britų taryba ragina visus, kurie dar neapsisprendė dėl dalyvavimo konkurse, nedelsti ir užpildyti dalyvio anketą. „Dalyvavimo patirtis yra neįkainojama. Net jei dalyvis nepaklius į finalą, dalyvauti tikrai verta, nes tai yra proga išbandyti save ant scenos, susirasti bendraminčių ir atrasti naujas karjeros galimybes. O ruoštis daug nereikia – belieka apsispręsti ir ateiti į atranką, kurioje pasakysite trumpą trijų minučių kalbą apie mokslą“, – teigia projekto vadovė D.Kiznienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų