REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaro pasisakymai spaudoje apie dviejų tautų integravimą Lietuvoje tebuvo tik nuomonė, pagrįsta istoriniais faktais.

REKLAMA
REKLAMA

„Generalinė prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti tyrimą , pradėta po to, kai Centro Sąjungos atstovas kreipėsi į teisėsaugininkus tikindamas, jog europarlamentaras kursto tautinę nesantaiką“, - sakė Vilma Budėnienė, generalinės prokuratūros atstovė spaudai.

REKLAMA

Pasak jos, tyrimas, pradėtas 3-ijo policijos komisariato pareigūnų, nėra pagrįstas faktais, mat V. Tomaševskis tik konstatavo istorinį teiginį apie tautų integravimąsi į Lietuvos gyvenimą. Žodžiai nėra įžeidžiamos formos ir negalėjo pakenkti tautiniams santykiams.

V. Tomaševskis vakar stebėjosi, jog jo žodžiais sukėlė tokią reakcija: „Nesuprantu, ką tokio pasakiau. Tai tiesa. Juk lenkų anksčiau daugiau gyveno nei dabar. Visi žino, kas ir kaip. Juk ir gatvės turėjo lenkiškus pavadinimus“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, tai yra pigus būdas atkeršyti už tai, kad Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų sąjungos koalicija pelnė rinkimuose 5 vietą: „Už mus balsavo ir lietuviai“.

V. Tomaševskis šiuo metu yra Briuselyje ir teigia nežinąs, kas vyksta Lietuvoje

Prokurorai aiškinasi, ar V. Tomaševskis kursto tautinę nesantaiką

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų