REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Audito komitetas trečiadienį kviečia Viešųjų pirkimų tarnybos vadovą, norėdamas išsiaiškinti, ar nebuvo nusižengta įstatymams, rekonstruojant prezidentės rezidenciją Turniškėse.

Komiteto pirmininkė, Darbo partijos frakcijos narė Loreta Graužinienė sakė, jog bus siekiama išsiaiškinti, ar vykdant prezidentės Dalios Grybauskaitės namo Turniškėse remontą, viešieji medžiagų ir darbų pirkimai buvo skaidrūs.

Pasak L. Graužinienės, viešojoje erdvėje pasirodžiusios spėlionės, kad langai rezidencijai buvo perkami dviem etapais iš skirtingų įmonių, neviešinant jų kainos. „Gali būti dirbtinai skaidomi pirkimai, tam nepritarimą yra išsakiusi ir pati prezidentė. Turi būti viskas viešai pasakyta, ta nežinomumo skraistė užduoda negerą toną“, - portalui balsas.lt sakė L. Graužinienė.

Audito komitetas į trečiadienio posėdį kviečiasi Viešųjų pirkimų tarnybos direktorių Žydrūną Plytniką, kurio, be kitų klausimų, žada teirautis, ar tarnyba domėjosi prezidentės rezidencijos Turniškėse rekonstrukcija.

Be to, L. Graužinienė sakė, kad, vykdydamas parlamentinę kontrolę, komitetas atkreips dėmesį į rezidencijos remonto išlaidas ir seks, ar metų bėgyje nebus prašoma padidinti finansavimo.

Savo ruožtu, Seimo Antikorupcijos komisijos narė, konservatorė Aurelija Stancikienė, taip pat sako tebesidominti Turniškių rezidencijos rekonstrukcija. Pasak parlamentarės, kuri yra ir Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė, klausimų kyla ne tik dėl statybinių medžiagų pirkimo ar namo remonto, bet tebelaukiama atsakymų ir dėl galimai nelegalių kirtimų, apjuosiant prezidentės rezidenciją tvora.

„Kaip Aplinkos apsaugos komiteto narė, aš kreipiausi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybų  priežiūros inspekciją ir Aplinkos apsaugos regioninį departamentą, bet atsakymų dar negavau. Manau, kad tą klausimą kelsime ir savo komitete.

O kaip Antikorupcijos komisijos narė manau, kad Audito komiteto iškeltos abejonės gali turėti pagrindą, kai perkama per kelis etapus, tai atsiranda tam tikros korupcinės landos. Manau, kad Antikorupcijos komisijai taip pat bus įdomu tai, ką iškėlė Audito komitetas“, - aiškino A. Stancikienė.

„Balsas.lt Savaitė“ jau anksčiau rašė apie abejonių keliančią prezidentės rezidencijos apsauginės tvoros statybą ir galimai neteisėtus kirtimus. Pastaruoju metu spauda vėl pažėrė abejonių, kad ir D. Grybauskaitės namas Turniškėse remontuojamas pažeidžiant įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų