REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švęsk Jonines kitaip!

Švęsk Jonines kitaip!

REKLAMA

Kasmet Joninės švenčiamos birželio 24 d., maždaug tuo metu, kai Šiaurės pusrutulyje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis. Jau nuo 2003 metų Joninės Lietuvoje paskelbtos nedarbo diena. Tai, kad įstatyme minimas tik Joninių vardas, sukėlė diskusijų tarp siekiančių atskirti krikščioniškas Jonines ir senąsias vasaros saulėgrįžos šventes.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien pavadinimas Joninės suprantamas daugiau kaip „masių“ šventė, neretam besisiejanti su triukšmingomis linksmybėmis ar net išgertuvėmis. Pasinaudok proga ir ilgąjį savaitgalį praleisk netradiciškai – keliauk!

REKLAMA

Joninės kaimyninėse šalyse

Joninių savaitgalis tikrai puiki proga pasinaudoti laisvomis dienomis bei vykti pailsėti ir pasižvalgyti po kaimynines šalis.   Savaitgalis, plaukiant mažuoju Baltijos kruizu: Rundalė – Stokholmas – Ryga, kainuos 427 litus. Per 3 kelionės dienas aplankysite daugybę gražių vietovių. Viena iš jų - Rundalės pilis – gražiausias baroko ir rokoko architektūros ansamblis Latvijoje. Kelionės metu neleis nuobodžiauti įvairiausi žaidimai, viktorinos, trubadūro dainos, gyva šokių muzika, diskoteka, karaoke ir naktinė šou programa.

REKLAMA
REKLAMA

Jei planuojate išleisti šiek tiek mažiau – puiki proga aplankyti Latviją bei Estiją. Ši pažintinė kelionė kainuos 397 Lt. Jos metu bus aplankomos sostinės Ryga bei Talinas ir aplink jas esantys įdomūs objektai, o ir pačias Jonines mūsų kaimynai latviai bei estai švenčia labai panašiai.

Joninės Vakarų Europoje

Jei turite galimybę ištrūkti iš darbo ne tik ilgajam savaitgaliui, bet ir ilgesnėms atostogoms, aplankykite auksinį Europos trikampį: sostines Prahą – Vieną – Budapeštą. Šv. Vito katedra, Šv. Jurgio bazilika, Prahos aristokratų rajonas Mala Strana, gražiausia miesto barokinė Šv.Mikalojaus bažnyčia, romantiškoji Kampos sala, žymiausias Prahos simbolis – Karolio tiltas, Šv. Stepono katedra Vienoje, garsioji Vienos opera, Dievo Motinos (Matiašo) bažnyčia Budapešte bei daugybė kitų architektūrinių bei kitaip įdomių objektų lankymas. Šios kelionės autobusu kaina nuo 527 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp pasiūlymų Joninių savaitgaliui – 3 dienų kelionė, kurios metu aplankomi žymiausi Vokietijos miestai: Saksonijos sostinė – Drezdenas ir Berlynas. Šios išvykos metu susipažinsite su Drezdeno katedra Hofkirche, Europos balkonu vadinama Bruhl terasa, Teatro aikšte, Zvinger rūmais. Aplankysite Berlyno Branderburgo vartus, Aleksandro aikštę, Muziejų salą, Unter den Linden alėją. Visos nakvynės viešbutyje, kelionės kaina nuo 497 Lt.

Joninės su šeima svetur

Jei ketinate keliauti su savo mažaisiais šeimos nariais, turėtumėte susidomėti išvyka į didžiausią Šiaurės Vokietijos laisvalaikio ir pramogų parką – Heidės parką. Beje, parke ras pramogų ne tik patys mažiausieji, kurie galės linksmintis supdamiesi „kavos puodeliuose“, karuselėje „Nostalgija“ ar vairuodami senovinius automobilius, bet ir vyresnieji. Pastariesiems skirti atrakcionai „Didžioji kilpa“, „Skrajojantis pianinas“, o taip pat kelionė kalnų upe. Yra galimybė aplankyti delfinariumą, elektroninį paukščių teatrą, pamatyti aligatorių šou.

REKLAMA

Kelionės metu taip pat aplankomas Brėmenas. Turėsite progą pamatyti įdomiausią šio miesto gatvę su „Septynių brolių tinginių“ skulptūra, Brėmeno Rastkeller rotušės vyno rūsį, kur buvo parašyta pasaka „Bremeno muzikantai“, Šv. Petro katedrą. Pasivaikščiosite po „Šniūro“ rajoną, kur maži nameliūkščiai stovi siaurose, ilgose gatvelėse, susiraizgiusiose kaip virvagaliai. Siauriausia gatvelė – 0,60 cm, joje galima ir įstrigti!

Atšvęskite šias Jonines kitaip! Rašykite [email protected]!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų