REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam neteko atsidusti iš nuobodulio, kai skrydžių palydovai ima pasakoti skrydžio saugumo taisykles? Visai nenuostabu, kad kompanijos, norėdamos išvengti šios monotoniškos kankynės ir nuobodžiaujančių keleivių veidų sugalvoja kaip šį laiką pagyvinti ir atkreipti savo klientų dėmesį. Toliau pateikiame smagiausias iniciatyvas sukėlusias tiek juoko bangą, tiek rimtas diskusijas.

REKLAMA
REKLAMA

1. Aerobikos galia

Norėdama atkreipti keleivių dėmesį skrydžių kompanija Air New Zeland pasamdė aštuoniasdešimtųjų metų aerobikos programos televizijoje instruktorių ir vedėją Ričardą Simonsą. Apsitempę spalvotomis timpėmis ir šmaikščiai juokaudami, lėktuvo įgulos nariai tikrai priverčia keleivius „prisiklijuoti“ prie televizoriaus ekranų ir išklausyti jau nebe tokias nuobodžias instrukcijas.

REKLAMA

Kitas, tos pačios kompanijos vaizdo klipas, informuojantis apie saugumą skrydžio metu, sudomina ir suintriguoja, kur pagrindiniu vaizdo klipo akcentu tampa – laivo įgula, kurios uniforma yra tiesiog nupiešta ant kūno!

2. Lėktuvo pilotas – žvaigždė

Tai kitas, ne toks jau originalus būdas išmokyti keleivius skrydžio saugumo taisyklių. Koks? Pasamdyti kokią nors įžymybę. Garsenybė lieka garsenybe, tačiau šis triukas pasiseka ne visuomet. Australų avialinijų kompanija Quantas, pasamdė žymųjį Džoną Travoltą, tačiau trumpas sakinys, kurį aktorius pasako, supykdė kompanijos darbuotojus, kurie vaizdo klipą pavadino „per daug įmantriu“ ir netgi „nuvalkiotu“.

Ypač buvo piktinamasi, kad lėktuvo darbuotojai buvo pavadinti „komanda“, o ne „įgula“, kai tuo tarpu pasak jų, - „dirbame lėktuve, o ne Makdonalde“.

REKLAMA
REKLAMA

3. „Perdegęs grožis“

Visai paprastas triukas – papasakoti apie lėktuvo saugumo instrukcijas pasamdyti įstabaus grožio modelį. Skrydžių kompanija Delta Airlines savo kompanijos įvaizdį atidavė dailiai rusvų plaukų manekenei, tačiau suklydo tą patį klipą leisdama tris metus iš eilės.

Pastovūs klientai tiesiog ėmė tyčiotis arba priekaištauti iš kiekvienąkart matomo vaizdo filmuko. „Prašau pakeiskite tą gražuolę kuo tik norite tik neverskite dar kartą klausytis monotoniško jos balso“, - rašė vienas iš skrydžio keleivių Yahoo internetiniame tinklapyje JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Skrydžio palydovas - reperis

Skrydžio palydovas Deividas Holmsas, dirbantis Southwest Airlines nuo 2005 metų, vieną dieną sugalvojo surengti koncertą, kuriame „padainavo“ visas saugumo taisykles lėktuve.

Šis sumanymas sulaukė neregėto pasisekimo youtube.com tinklapyje, o galiausiai tapo gaivinančių gėrimų reklama. Tai atsitiko 2009 metais, vaizdo klipą peržiūrėjo daugiau nei 200 000 žmonių. Tad kokia gi kita bus D. Holmso idėja?

5. Visiška parodija

Televizija negalėjo nepasijuokti iš visų šių bandymų sudominti keleivius. Žemiau pateiktame vaizdo klipe šaipomasi iš skrydžių kompanijų godumo.

REKLAMA

Parodomojo skrydžio metu keleiviai turi mokėti tris dolerius už lankstinuką apie saugumo instrukcijas lėktuve, penkis už saugos diržą ir 75, kad prie deguonies kaukės būtų prijungtas deguonis. „Nedidelei“ užkandai duodamas vienas riešutėlis ir primenama, kad tualetai yra...oro uosto priekinėje ir galinėje dalyse.

Turbūt nebūtų nieko nuostabaus jeigu kuri iš šių idėjų būtų įgyvendinta vienoje iš  „pigių“ skrydžių kompanijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų