REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„WiMAX“ ryšio galimybes išbandė ir jomis naudojasi visi nacionaliniai TV transliuotojai. Tiesioginiams TV reportažams perduoti jie iš Telecentro nuomojasi mobilios įrangos komplektą, kuriame yra 4G interneto MEZON modemas, specialus koderis ir nepertraukiamo maitinimo šaltinis, skelbiama Telecentro pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„TV reporteris prijungia savo kamerą prie koderio, kuris yra sujungtas su 4G interneto MEZON modemu, tuomet filmuojamas vaizdas bei garsas tiesiogiai perduodamas į TV transliuotojo studiją ir tiesiogiai siunčiamas žiūrovams į TV ekranus“, – pasakoja Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA

Pasak jo, Telecentro įranga padeda operatyviai ir be išankstinio pasiruošimo rengti profesionalius TV reportažus. Mobiliosiomis technologijomis TV operatorius gali naudotis tiek lauke, tiek ir vidaus patalpose – visur „WiMAX“ ryšio tinkle.

„Didelis privalumas, kai nebereikia kilnojamosios televizijos stoties ir didžiulės darbuotojų komandos – reporteris vienas pats nešiojasi tik savo kamerą ir MEZON krepšį su mobilia įranga“, – sakė Mindaugas Kuprys.

REKLAMA
REKLAMA

Specialisto teigimu, naudojantis mobilios įrangos komplektu yra perduota daug tiesioginių TV reportažų, vis dažniau per TV žinias informacija apie renginius ir įvykius siunčiama naujuoju būdu.

„Vienas iš pavyzdžių – tiesioginė TV transliacija iš Vilniaus Rotušės aikštės, kai pasitikome 2009 m. Europos krepšinio čempionate dalyvavusią mūsų komandą, arba – tiesioginiai TV interviu su politikais jų rinkiminiuose štabuose per Seimo ir Prezidento rinkimus. TV reporteriai, naudodamiesi MEZON įranga, kalbina Lietuvos ūkininkus jų laukuose, šnekina praeivius gatvėse įvairiuose miestuose, o visai neseniai 4G internetu MEZON buvo perduotas ir pirmasis TV reportažas iš statomos Kauno krepšinio arenos“, – sakė M. Kuprys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų