REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas praneša, kad visuotinė gyventojų apklausa baigiasi šį pirmadienį. Surašinėtojai lankys tik tuos gyventojus, su kuriais jau yra susitarę.

REKLAMA
REKLAMA

Departamentas ragina dar nedalyvavusius surašyme gyventojus kreiptis į artimiausią surašymo skyrių ar Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus teritorines statistikos įstaigas.

REKLAMA

Jų adresai ir kontaktiniai telefonai paskelbti departamento interneto svetainėje, Gyventojų ir būstų surašymo skyrelyje.

Kaip teigiama Statistikos departamento pranešime, iki gegužės 5-osios, antrojo surašymo etapo metu, kai gyventojus lankė surašinėtojai arba gyventojai patys atvyko užpildyti surašymo lapų į surašymo skyrius, buvo surašyta 1,7 mln. gyventojų (793 tūkst. vyrų ir 923 tūkst. moterų) ir apie 900 tūkst. būstų. Surašyta apie 80 procentai antrajame surašymo etape planuotų surašyti gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su sėkmingai dalyvavusiais e. surašyme surašyta apie 85 procentų Lietuvos gyventojų, kurių skaičius įvertintas remiantis Gyventojų registro duomenimis. (Išankstiniais duomenimis, 2011 m. kovo 1 d. Lietuvoje buvo 3235,2 tūkst. gyventojų).

Daugiau nei 4 tūkst. būstų gyventojai atsisakė dalyvauti surašyme, į daugiau nei 15 tūkst. būstų surašinėtojai išvis nebuvo įleisti (tokius būstus surašinėtojai lankė tris ir daugiau kartų).

Išankstinę statistinę informaciją apie surašytus Lietuvos gyventojus Statistikos departamentas planuoja skelbti gegužės 16 d.

Pareiga dalyvauti surašyme įtvirtinta įstatymu. Visi surašymo metu surinkti duomenys yra konfidencialūs ir naudojami tik statistinei informacijai rengti. Konfidencialumą užtikrina Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos ir statistikos įstatymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų