REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismai dažnai rankioja buvusių meilių šukes, tačiau buvusio karininko ir mokytojos meilės drama prilygsta itališkoms aistroms. Buvusi mylimoji teisme eksmylimąjį kaltina sumušimu, o pastarasis – net dukart užkrėtus venerine liga.

REKLAMA
REKLAMA

Konfliktas švenčių išvakarėse

Šiaulių miesto apylinkės teismą kovo pradžioje pasiekė šiaulietės moters (pavadinkime ją Janina) skundas, kuriame šmeižtu ir sumušimu kaltinamas buvęs mylimasis, kurį pavadinsime Vytautu. Prašyme pradėti baudžiamąją bylą privataus kaltinimo tvarka Janina detaliai aprašo praėjusių metų pabaigoje, Kalėdų išvakarėse, vykusią dramą. „Apie 15 valandą grįžusi namo radau girtaujantį su mano sūnėnu. mane įžeidinėjo ir kaltino nebūtais dalykais – kad esu pasileidusi moteris, kad jį užkrėčiau venerine liga ir kt., plūdo necenzūriniais keiksmais. Aš žodžiais bandžiau jį nuraminti, sakiau, kad ramintųsi, nes kviesiu policijos pareigūnus. Apie 19.30 išėjau iš namų, nes tikėjau, kad jis vienas būdamas nurims arba išvyks namo“, - teismui rašo nukentėjusioji.

REKLAMA

Moteris teigia grįžusi po poros valandų ir namuose radusi Vytautą.

Teigia buvusi sumušta

Toliau moteris pareiškime rašo: „Mane vėl kaltino paleistuvystėmis, priekaištavo dėl mano veide neva buvusių kraujosrūvų. Jis mane užspeitė virtuvės kampe, neleido pajudėti iš vietos. Atėmė mobiliojo ryšio telefoną, tą patį vakarą jį sudaužė“.

Janinos pasakojimu, konfliktas truko beveik iki pusiaunakčio, o per tą laiką buvęs jos mylimasis mušė kumščiais į veidą, krūtinę, rankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pabandžius man bėgti iš namų, pagavo ir vėl trenkė ranka į galvą, man pargriuvus spyrė kojomis ne mažiau 3 kartų į kojas. Po to jis suėmė mane rankomis už plaukų ir ėmė tampyti. Aš visą laiką šaukiausi kaimynų pagalbos. Kai pargriuvau netoli elektros rozetės, vėl ėmiau dar garsiau šaukti. Kažkuris kaimynas telefonu paskambino į policiją. Atvykę pareigūnai išsivežė mus abu į nuovadą“, - paskutinę draugystės naktį teismui aprašo mokytoja.

Eksmylimajai – priekaištai

„Jau įrodyta – su policija išėmėm vaistus, kuriuos ji vartojo – žvakutes. Kaip ji gali mokytoja dirbti, mane du kartus triperiu apkrėtė. Parašiau prokuratūrai skundą dėl ligų platinimo“, - karščiavosi buvęs kariškis Vytautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs mylimasis pyksta, kad teisėjas bandė juos sutaikyti. „Teisėjas bandė mus sutaikyti. Siuntė pasitikrinti, ar ne durnas, bet nustatė, kad – ne durnas“, - žėrė Vytautas.

Vyras sako porą kartų ėjęs pasikalbėti su mokyklos, kurioje dirba jo mylimoji, direktoriumi. Tačiau tas po antrojo karto budėtojui nurodęs nebeįsileisti.

Įtarė neištikimybę

Viename iš apskrities rajonų gyvenantis Vytautas pasakoja su mokytoja susipažinęs dar tuo metu, kai ji gyvenusi su buvusiu vyru. Kadangi vyras darbo neturėjęs, o šeima vertėsi sunkiai – rėmęs pinigais.

REKLAMA

„Mokytojos alga maža – padėjau“, - teigia buvęs kariškis. Jis esą buvusiai mylimajai išleidęs bemaž dvidešimt tūkstančių litų. Tiesa – Janina pasakoja priešingą versiją. Tai ji paskolinusi penkis tūkstančius litų, juos atgavusi ir niekam pretenzijų neturinti.

Pinigai pinigais, o Vytautas pasakoja mylimosios neištikimybę įtaręs dar praėjusį rudenį. Ir balsu svarsto, su kuo galėjusi būti neištikima: su vienu aukšto rango policininku (pavardę įvardijo) ar su odontologu, pas kurį tvarkėsi dantis. Tai besiaiškindamas mylimosios bute buvo palikęs diktofoną, kuris veikia mažiausiai savaitę.

REKLAMA

Žmogus teigė daugiau su niekuo lytinių santykių neturėjęs, tačiau medikai jam diagnozavę venerinę ligą.

Abipusiai ieškiniai

„ Nuo gruodžio 24 d. iki šiol mane persekioja, šmeižia, įžeidinėja, siuntinėja man, visiems mano giminėms ir draugams įžeidžiančio ir šmeižiančio turinio ir necenzūrinio pobūdžio žinutes. Tačiau jam to neužteko“, - teigia mokytoja. Esą Vytautas apsireiškęs ir mokykloje, kurioje dirbanti. Kolegei išdėstęs, kad moteris jį apkrėtusi venerine liga ir pavogusi pinigus.

Kad įrodytų meilės ligomis neserganti, mokytoja iš karto po konflikto nuskubėjo išsitirti į dvi įstaigas ir jų išvadas pateikė teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris iš buvusio mylimojo dabar siekia prisiteisti tris šimtus litų turtinės ir dvidešimt du tūkstančius litų neturtinės žalos.

Nenusileisti žada ir buvęs mylimasis. „Aš pats prisiteisiu, kad atlygintų moralinę žalą – milijoną. Milijono gal neduos, bet pusę – tikrai“, - tvirtai įsitikinęs buvęs kariškis.

Benas RUDYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų