REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą vairuotojai, saugodamiesi nuo saulės kaitros, mėgsta automobilius parkuoti prie pastatų ir po medžiais. Tačiau taip pastatytas transporto priemones mėgsta „atakuoti“ sparnuočiai, kurie, tupėdami ant medžių šakų, atlieka savo gamtinius reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėję baltus plėmus, automobilininkai neskuba jų nuvalyti, nors žino, kad paukščių ekskrementai ardo automobilių dažų sluoksnį. Be kita ko, vairuotojams patariama šiuos nešvarumus išvalyti kuo skubiau: veikiami saulės spindulių, jie veikia žymiai greičiau. Tai nustatė Anglijos kompanijos „Autoglym“, gaminančios automobilių priežiūros priemones, specialistai, rašo NEWSru.

REKLAMA

Agresyvi paukščių mėšlo sudėtis tebėra svarbiausias veiksnys, gadinantis automobilius dengiantį dažų ir lako sluoksnį ir kartu spartinantis kėbulo koroziją.

Paaiškėjo ir tai, kad kuo aukštesnė aplinkos temperatūra, tuo pražūtingesnis paukščių mėšlo poveikis automobilio emalei. Saulės kaitroje dažai plečiasi ir šiek tiek suminkštėja, o paukščių mėšlas – greičiau išdžiūva, virsdamas ganėtinai tvirta substancija. Todėl automobiliui atvėsus, emalė grįžta į savo pirminę būklę, tačiau vietose, kuriose yra paukščių mėšlo, formuojasi „barzdos“ ir „randai“.

Šito išvengti galima, ir kiekvienas automėgėjas žino kaip – paprasčiausiai reikia nepatingėti kuo skubiau kruopščiai išvalyti pastebėtą užterštą vietą. Didelės sensacijos tyrimas, žinoma, neatskleidė, tačiau visada pravartu prisiminti, jog paukščiai – ne patys geriausi automobilio draugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų