REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeitą savaitę nukritus brangiųjų metalų kainoms, auksui geriau pavyksta išlaikyti savo vertę nei sidabrui. Kai kuriems auksas yra pagrindinė ir saugiausia valiuta, rašo portalas „CNBC.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugeliui žmonių aukso turėjimas reiškia aukso luitų ar biržoje prekiaujamų fondų pirkimą, tačiau kiti nusprendžia paišlaidauti kur kas madingiau ir linksmiau. Siūlome pasižiūrėti į 10 keisčiausių dalykų, į kuriuos žmonės nusprendė „investuoti“ savo turimą auksą.

REKLAMA

Auksiniai „iPad 2“

Didžiosios Britanijos juvelyras Stuartas Hughesas sugeba sujungti šiuolaikinį meną, naujausius prietaisus ir prabangą. Patobulinta „iPad 2“ versija pagaminta iš 2000 gramų 24 karatų aukso ir 53 brangakmenių, tarp kurių yra ir ne vienas deimantas. Pridėjus dar seniausią pasaulyje akmenį, amolitą, bei šiek tiek tiranozauro kaulų ir tokio „iPad 2“ kaina šokteli iki 8,25 mln. JAV dolerių (20,6 mln. litų). Norintieji įsigyti vieną iš jų turėtų suskubti, nes S. Hughesas jų pagamins vos du.

REKLAMA
REKLAMA

(cnbc.com nuotr.) „iPad 2“ (cnbc.com nuotr.)

Paauksuotas „Infiniti“

Šių metų kovo mėnesį Kinijos Jiangsu provincijoje esančiame Nanjing mieste vienoje papuošalų parduotuvėje buvo pristatytas 24 karatų auksu padengtas „Infiniti“ automobilis. Vietinė žiniasklaida pranešė, kad automobiliui papuošti penkiems meistrams prireikė keturių mėnesių. Vėliau automobilis buvo nutemptas nuo stovėjimo aikštelės, nes nebuvo tinkamai užregistruotas.

Auksu padengtas „Infiniti“ (Scanpix nuotr.)Auksu padengtas „Infiniti“ (Scanpix nuotr.)

24 karatų pieštukas

Tik neišmeskite šio pieštuko drožlių. Pietų Korėjos dizaineris Daisungas Kimas sukūrė pieštukus, padengtus plonu 24 karatų aukso sluoksniu. Šiuos pieštukus galima įsigyti vos už 20 JAV dolerių (50 litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Auksinis pieštukas (cnbc.com nuotr.)Auksinis pieštukas (cnbc.com nuotr.)

Baltojo aukso vonia

24 karatų baltojo aukso plytelėmis apdengtoje vonioje galėsite iš ties prabangiai pasipliuškenti. Ją sukūrė Japonijos gamintoje INAX ir 2010 metų rugpjūčio mėnesį pastatė Tokijuje esančioje parodų salėje. Vonia kainavo 94 tūkst. JAV dolerių (235 tūkst. litų).

Auksinės ausinės

Tikriems muzikos mylėtojams, kurie jau turi viską, Japonijoje esanti kompanija „Final Audio Design“ sukūrė aukštos kokybės paauksuotas ausines. Pradinė modelio kaina buvo 940 JAV dolerių (2,35 tūkst. litų).

REKLAMA

Baltojo aukso vonia (cnbc.com nuotr.)Baltojo aukso vonia (cnbc.com nuotr.)

Auksinis alaus bokalas

Norėdami pasirodyti prieš savo draugus, galite gurkšnoti alų iš Japonijos pirmaujančios juvelyrikos kompanijos „Ginza Tanaka“ sukurto alaus bokalo. Bokalas yra pagamintas iš 850 gramų aukso ir kainuoja 50 tūkst. JAV dolerių (125 tūkst. litų).

Bokalas iš aukso (cnbc.com nuotr.)Bokalas iš aukso (cnbc.com nuotr.)

Auksinis tualetas

Honkonge įsikūrusios juvelyrinių dirbinių kompanijos „Hang Fung Gold Technology“ sukurtas tualetas gali būti laikomas tikru sostu. Pagamintas iš 24 karatų kietojo aukso, jis sveria beveik 1 toną. Dizaineris Lamas Sai–Wingas teigė, kad jį įkvėpė Sovietų Sąjungos vadovo Vladimiro Lenino pareiškimas, kad komunistinei revoliucijai praūžus per visą pasaulį, viešieji tualetai bus gaminami iš aukso. Sukurtas 2001 metais, kuomet aukso kaina svyravo 200–300 JAV dolerių ribose, šis tualetas šiuo metu vertas maždaug 37 mln. JAV dolerių (92,5 mln. litų).

REKLAMA

Auksinis tualetas (cnbc.com nuotr.)Auksinis tualetas (cnbc.com nuotr.)

Auksinės liemenėlės

Sakoma, kad brangiausius dalykus reikia laikyti kuo arčiau širdies. Kinijos dizaineris Zhou Ningxinas sukūrė 458 gramus sveriančią auksinę liemenėlę, kurią pristatė Pekine vykusioje juvelyrikos parodoje. Vėliau visame pasaulyje pasirodė keli panašūs produktai, tarp jų ir Pietų Korėjoje pagaminta liemenėlė, įvertinta 1,89 mln. JAV dolerių (4,72 mln. litų).

Auksinė liemenėlė (cnbc.com nuotr.)Liemenėlė iš aukso (cnbc.com nuotr.)

Auksinis limonadas

Mažai tikėtina, kad greitu metu toks limonadas pasirodys mūsų parduotuvių lentynose. Šį limonadą, pripildytą 24 karatų aukso gabalėliais, pagamino Prancūzijos kompanija „Elixia Faustin“. Į kompaniją kreipėsi klientas iš Dubajaus, kuris norėjo įsigyti itin prabangų nealkoholinį gėrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Auksinis limonadas (cnbc.com nuotr.)Auksinis limonadas (cnbc.com nuotr.)

Auksinis karstas

Tai bent būdai palikti šį pasaulį. 24 karatų auksu padengtą karstą sukūrė „Art Funeral Italy“ ir pristatė 2010 metais Veronoje vykusioje Prabangos ir jachtų parodoje, kuri, kaip teigiama, skirta tik milijardieriams. Jei mirusiajam netyčia atsirastų poreikis paskambinti iš anapus, šiame karste taip pat yra įtaisytas ir paauksuotas mobilusis telefonas. Bendra karsto vertė siekia 400 tūkst. JAV dolerių (1 mln. litų).

Auksiniuose karstuose buvo palaidoti dainininkai Michaelas Jacksonas ir Jamesas Brownas bei žinomas Australijos gangsteris Carlas Williamsas.

Auksinis karstas (cnbc.com nuotr.)Auksinis karstas (cnbc.com nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų