REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Šiaulių Simono Daukanto gimnazijoje įsiplieskęs paauglių kivirčas vienam baigėsi ligoninėje. Penkiolikmečiui sukrėstos galvos smegenys, sumušta galva, sulaužyta nosis. Praėjusią savaitę toje pačioje mokymo įstaigoje susikibo dvi moksleivės.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis gydomas ligoninėje

Manoma, kad S. Daukanto gimnazijos pirmoko (vidurinėje mokykloje – aštuntoko) ir ketvirtoko (dvyliktoko) konfliktas užsimezgė mokymo įstaigos valgykloje. Tądien čia budėjo pirmokai. Apie 13 valandą pavalgęs abiturientas nenusinešė savo indų, todėl budintis moksleivis liepė tai padaryti.

REKLAMA

Įsakymui nusinešti indus nepaklusęs moksleivis budėtoją po pamokų sutiko rūbinėje. Smūgis kumščiu į veidą buvo lemtingas – lūžo nosis.

Mušeika, palikęs nukentėjusįjį, išėjo namo. Sumuštam moksleiviui suteikta pirmoji pagalba.

Apie incidentą informuoti tėvai, jie sūnų dėl galvos bei veido sužalojimo gydytii paguldė į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Policijoje dėl sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Anot S. Daukanto gimnazijos direktoriaus Vytauto Kantausko, paauglių konfliktas greičiausiai buvo momentinis – kilęs po kivirčo valgykloje. Nei įstaigos vadovas, nei mokytojai nepastebėję, kad mušeika su nukentėjusiu moksleiviu būtų pykęsi anksčiau, kad būtų vienas kitą terorizavę.

REKLAMA
REKLAMA

Anot direktoriaus, gimnazija prasižengusio abituriento elgesį svarstys, neatmetama galimybė, kad bus apsispręsta jį pašalinti iš gimnazijos.

„Smurto netoleruosiu – negalima rankų kilnoti kada panorėjus, – teigė vadovas. – Privalu išmokti susitvardyti ir konfliktus spręsti taikiai.“

Penkiolikmetei sumuštas pilvas

Kol kas neaišku, ar S. Daukanto gimnazijoje liks ir abiturientė, balandžio 29-ąją sumušusi keleriais metais jaunesnę moksleivę. Nukentėjusiai penkiolikmetei stacionaraus gydymo neprireikė – pilvo ir veido sumušimus ji gydėsi namuose.

Pedagogų žiniomis, tuojau po pamokos mokyklos koridoriuje įsiplieskęs merginų kivirčas – jų nesutariančių tėvų santykių tąsa.

Policija po pastarojo incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų