REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai išaiškina vis daugiau kontrabandos atvejų. Tačiau ar stambiausi kontrabandos gabenimo keliai išaiškinti, sudėtinga pasakyti. Tuo labiau, kad dažniausiai girdime apie smulkios kontrabandos sulaikymą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus rajono apylinkės teisme gautų bylų skaičius dėl kontrabandos išaugo 40 procentų. 2010 m. per keturis pirmus mėnesius buvo gautos 95, o 2011 m. – 158 bylos. Praeitą savaitę trims teisėjams teko nagrinėti 76 administracinių teisės pažeidimų bylas, 24 iš jų – dėl kontrabandos.

REKLAMA

Išnagrinėjus bylas nustatyta, kad beveik visi asmenys (išskyrus du), per valstybės sieną neteisėtai, nepateikdami muitinės kontrolei gabeno prekes (cigaretes ir pan.) pirmą kartą. Daugiau nei pusė iš jų vairavo svetimas transporto priemones.

Teismas, atsižvelgęs į kontrabanda gabentų prekių kiekį, vertę, slėpimo vietą ir būdą bei kitas nuobaudai skirti reikšmingas aplinkybes, daugumai pažeidėjų skyrė minimalias, sankcijose numatytas pinigines nuobaudas, t. y. 5 000 arba 10 000 Lt su transporto priemonių konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų