REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijos apeliacinio teismo teisėja Heather Hallett oficialiai paskelbė, kad 2005 m. liepos 7 d. Londone įvykdyto išpuolio aukos buvo neteisėtai nužudytos, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi savižudžiai sprogdintojai prieš daugiau kaip penkerius metus įvykdė išpuolį Londono viešojo transporto sistemoje, per kurį žuvo 52 ir buvo sužeisti per 700 žmonių.

REKLAMA

Teisėja H. Halet sakė, kad jos rekomendacijos ateityje „gali išgelbėti gyvybes“ ir kad šis liepos 7–osios išpuolių tyrimas – paskutinis.

„Nerasta jokių įrodymų, kad kokios nors organizacijos ar žmonių nesugebėjimas tinkamai reaguoti sukėlė žmonių mirtis ar prie to prisidėjo“, – teigė teisėja.

H. Halet sakė mananti, kad per tyrimą peržiūrėta viskas, kas nors kiek svarbu. Įžanginėje kalboje teisėja kalbėjo, kad per tyrimą padaryta daug daugiau – ne tik „užfiksuotas liūdnas faktas, kad 52 nekalti viešuoju transportu besinaudojantys žmonės buvo neteisėtai nužudyti per siaubingą teroristų išpuolį“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes detaliai ištyrėme kiekvienos mirties aplinkybes ir tai, ar pagalbos tarnybos į įvykius reagavo adekvačiai, – kalbėjo teisėja. – Ištyrėme sprogdintojų praeitį, išsiaiškinome, ar jie anksčiau buvo patekę į valdžios organų akiratį ir kaip saugumo tarnybos juos įvertino“.

„Atskleidėme duomenis, kurie niekada anksčiau nematė dienos šviesos“, – pridūrė tyrėja.

Per tyrimą, pradėtą pernai spalį, išklausyti 309 liudininkų parodymai ir dar 197 pareiškimai. Londono Karališkojo teisingumo teismo tyrimai apėmė pagalbos tarnybų darbą nelaimės dieną ir slaptosios tarnybos „MI5“ galimybę užkirsti sprogdintojams kelią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų