REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelis Schumacheris Britanijos „Autosport“ leidiniui naujas taisykles, kurios „Formulėje-1“ įsigaliojo nuo 2011 metų, pavadino „išskirtinai sėkmingomis“. Pasak jo, jas jau įvertino ir žiūrovai, ir lenktynininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir yra nuomonių, jog lenkimų pirmose sezono lenktynėse galėjo būti ir daugiau, M. Schumacheris neabejoja, kad tokios naujovės, kaip valdomas galinis sparnas ir „Pirelli“ padangos, atliko savo darbą.

REKLAMA

M. Schumacheris, „Mercedes“: „Manau, skirtumas (su ankstesniais čempionatais) didžiulis, tai tarsi diena ir naktis, ir tai, ką mes matome, galima pavadinti išskirtine sėkme, pirmiausia, lenktynininkų atžvilgiu. Tai susiję ne tik su lenktynėmis Šanchajuje, bet ir su būsimais Didžiaisiais Prizais.

Ryškiausias pavyzdys, kurį galima pateikti, tai situacija, kurioje pernai Abu Dabyje atsidūrė Fernando Alonso. Jis, be abejonės, buvo greitesnis (nei Vitalijus Petrovas) ir kovojo dėl titulo, tačiau užstrigo spūstyje įprastos lenktyninės situacijos metu. Anksčiau tu negalėjai lenkti, jeigu nebuvai ženkliai greitesnis už varžovą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar tu vis tiek turi būti greitesnis už vyruką, kuris važiuoja priešais tave, juk be to tu prie jo nepriartėsi, tačiau tau nebūtina turėti ženklią greičio persvarą prieš jį, juk tu gali pasinaudoti įvairiomis sistemomis, kurios padeda aplenkti.

Manau, tai teisingesnė situacija, nes priekyje turi būti greičiausias lenktynininkas, o ne tas, kuris tapo lyderiu dėl taktikos, nors ir taktika taip pat svarbi. Viskas svarbu, bet dabar lenktynės, mano nuomone, tapo sąžiningesnės, o taip pat ir žiūrimesnės.

Kova vyksta labai įdomi. Praėjusiame Didžiajame Prize atsidūriau pačiame įvykių centre, todėl turiu prisipažinti, pajutau didelį malonumą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų