REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visagino AE bus užbaigta 2020 m.? (papildyta 16.40)

Naujos atominės elektrinės, kurią žadama pastatyti, kaštai bus daug didesni, nei kainuos vienm pats jos pastatymas ar paleidimas, - perspėja ekonomistas Eugenijus Maldeikis.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16.40) Aptardamas premjero Andriaus Kubiliaus paskelbtą pažadą, kad vasarą paaiškės strateginis investuotojas į naują branduolinę jėgainę Visagine, 2014 ji būsianti pradėta statyti, o 2020 neva būsianti baigta, E. Maldeikis siūlo atkreipti dėmesį į galimą projekto kainą.

REKLAMA

„Strateginiam investuotojui dabar jau reikės labai didelių garantijų, nes jėgainė veiktų rimtos konkurencijos sąlygomis. Prisiminkime, kad Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje dygsta dar dvi jėgainės. Reikia gauti atsakymą į klausimą – kokie bus Lietuvos finansiniai įsipareigojimai, nes kalbame ne tik apie pastatymo ir paleidimo kaštus, bet ir apie garantiją už visas rizikas, kurias prisiims investuotojas. Apie tai, į ko susidės ir elektros kaina vartotojams ir kiti valstybės įsipareigojimai. Ar tai bus adekvatu“, - kelia klausimą E. Maldeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuoj tuoj pastatysime

Naujoji Visagino AE bus pradėta statyti 2014-aisiais, o elektrą pradės gaminti 2020-aisiais, sakė premjeras Andrius Kubilius, penktadienį lankydamasis būsimosios AE statybų aikštelėje.

Premjeras sakė, kad vyksta derybos su potencialiais investuotojais, tačiau jų paskelbimą laiko konfidencialia informacija ir žadėjo, kad strateginis investuotojas turėtų paaiškėti šios vasaros viduryje.

„Matau visas galimybes sėkmingai vystyti mūsų projektą, kuris savo pasirengimu yra ryškiai išsiskiriantis ne tik iš kaimyninių šalių pasirengimo, bet ir Europos lygiu“, - sakė A. Kubilius.

Pasak Visagino vadovo Žilvino Jurkšo, senosios atominės elektrinės uždarymui iki 2020 metų reikės 3 milijardų eurų.

Atominės elektrinės sapnas

Lietuva be elektrinės - Lietuva be ateities

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų