REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius savivaldybėje rengiamas pasitarimas dėl diskusijų sukėlusios keleivių įlaipinimo į viešąjį transportą pro priekines duris tvarkos.

Trečiadienį Komunalinio ūkio departamento posėdį kviečiamas Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas. Drauge su pareigūnais bus ieškoma sprendimų, reaguojant į naujojo sostinės mero Artūro Zuoko išsakytą kritiką.

Naujai išrinktas miesto meras netruko pasipiktinti nuo praėjusių metų liepos Vilniuje nustatyta tvarka, kai į viešąjį transportą įlipti leidžiama tik pro priekines duris.

„Du kriterijai, dėl ko nuo pat pradžių buvo patvirtinta minėtoji tvarka, buvo saugumo užtikrinimas ir bilietų kontrolė. Saugumas bus užtikrinamas įdiegus vaizdo kameras, o bilietų kontrolę galima užtikrinti kitomis priemonėmis, kurios bus patogios paslaugų naudotojams, ne teikėjams“, - Vilniaus mero nuomonę perdavė Savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistė Inga Simanonytė.

Tuo tarpu neformalaus visuomenės judėjimo „Viešojo transporto entuziastai“ narys Vitalij Kitov žėrė kritikos keleivių įlaipinimo tvarkai ir vardijo sistemos trūkumus.

„Trūkumų yra daugiau ir visi jie persveria privalumus. Vairuotojai jau nebežiūri, ar keleivis su bilietu, ar ne - kas gi norės gadintis nervus už dyką? Juk vairuotojų algos įvedus papildomas pareigas nė kiek nepadidėjo. Keleivių kontrolė, kaip anksčiau, taip ir dabar, vis dar „sugauna" nemažai „zuikių“. Daugelis įsigudrino važinėti su nepapildytomis e. bilieto kortelėmis, nes jas užtenka tik parodyti. Nemažai žmonių jų net nerodo, nes žino, kad vairuotojas net nepažiūrės. Rudenį, atšalus orams, padidėjo vairuotojų sergamumas, ypač autobusų parke, nes ten net ir žiemą dalis autobusų važinėjo be įrengtų kabinų“, - vardijo V. Kitov.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų