REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai vadovaujantis Algimantas Salamakinas sakė, kad turės būti ištirti parlamentaro Aleksandro Sacharuko pareiškimai  dėl to, kad Tautos prisikėlimo partijos pirmininkas (TPP), Seimo narys Arūnas Valinskas neblaivus naudodavo psichologinį smurtą prieš kolegas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Salamakinas sakė šiuo metu tyrimo pradėti negali, nes nėra sulaukęs A. Sacharuko skundo. „Jei A. Sacharukas kreipsis į mus, tikrai reaguosime. Yra ir kitas variantas. Pradėsime patys tirti šią situaciją, jei viešojoj erdvėj ji bus eskaluojama" – sakė A. Salamakinas.

REKLAMA

A. Sacharukas, kuris dabar yra Krikščionių partijos frakcijos narys, į politiką atėjo kartu su A. Valinsko vadovaujama  TPP. Vėliau frakcija skilo, o A. Sacharukas nemažai prisidėjo nuverčiant A. Valinską iš Seimo pirmininko pareigų. Maža to, jis inicijavo tyrimą dėl galimo parašų klastojimo A. Valinskui rengiantis kandidatuoti į prezidentus.

Būtent  dėl parašų klastojimo vykstančiame teisme, kaip penktadienį pranešė žiniasklaida, A. Sacharukas ir pareiškė, esą TPP būstinėje vyko rimti konfliktai, negražūs dalykai, A. Valinskas neblaivus psichologiškai smurtavo prieš savo sekretoriato darbuotojus ir kolegas.

REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Valinskas sakė nenorįs plačiai komentuoti A. Sacharuko teiginių. „Noriu priminti, kad šis žmogus yra oficialiai pripažintas priesaiką sulaužiusiu melagiu. Žmonės tegul atsirenka, kas sako tiesą. A. Sacharukas daro vientinelį dalyką, kurį moka – šmeižia. Būdamas Seimo pirmininku žinojau šiek tiek daugiau, kokiomis aplinkybėmis jis pasitraukė iš operatyvinio darbo. Prisiminkite, kad po nepavykusios apkaltos jis žadėjo paviešinti kažkokį baisų, valstybės pamatus sudrebinsiantį kompromatą. Ir kuir jis?“, – šaipėsi A. Valinskas.

Pats A. Sacharukas portalui „Balsas.lt“ sakė nelabai norįs plačiau komentuoti dviejų metų senumo įvykius. „Aš taip ir sakiau žurnalistams. Kažkokių specialių pareiškimų nė neketinau daryti. Teismui tiesiog turėjau atsakyti į klausimus ir trumpai pasakiau. Kažko vėl iš naujo kelti nenoriu“, – tikino A. Sacharukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų