REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais ženkliai populiarėjo poilsinės kelionės į vakarietiško tipo Turkijos kurortą Bodrumą. Pardavimai šia kryptimi  išaugo net 17 kartų, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Skaičiai rodo, kad turistai pradėjo labiau rūpintis savo poilsio kokybe – dėl to daugiau investuoja ir ieško išskirtinumo. Tą patvirtina ir pardavimų augimas Maljorkos (11 kartų) bei Barselonos (5 kartais) kryptimis.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad turizmo rinkoje keičiasi tradicinio poilsiautojo „portretas“ – ieškoma alternatyvų tradiciniam poilsiui įprastuose kurortuose, o Bodrumas – viena iš jų“, - kalbėjo Tez Tour  Lietuvoje Produkto skyriaus vadovė Dagnė Klingaitė. – Pastebėjome, kad be palankių išankstinių pardavimų sąlygų, įsitvirtina aukštos kokybės poilsio poreikis, nes vis dažniau užsakomi 5* viešbučiai.“

REKLAMA

Numatant tolimesnes tendencijas, tarptautinio kelionių organizatoriaus atstovė prognozuoja, kad šio Turkijos kurorto populiarumas ir toliau augs, nes lietuviai, ieškodami alternatyvų,  tik dabar atranda šią Egėjo jūros pakrantę. Bodrumo atveju, skaičių augimui įtakos galėjo turėti ir pasiūlytos naujienos – poilsis Didime, platesnė viešbučių pasiūla bei nemokama apžvalginė ekskursija.

Lyginant su kitais Turkijos kurortais, Bodrumas išsiskiria sausu ir lengvu klimatu, o savo architektūra primena Graikiją. Tai šiuolaikinis miestas su pakrante nusidriekusiomis elegantiškomis kavinėmis bei audringu naktiniu gyvenimu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą čia atvykusieji iš karto pastebi neaukštus, baltos spalvos pastatus ir tai, kad pačiame mieste nėra viešbučių – jie išsidėstę apylinkėse, terasomis. „Ypač patarčiau čia apsilankyti tiems, kuriems aktualu atrasti Europą Turkijoje, tačiau ne europinėmis kainomis“, - pabrėžė D. Klingaitė.

Bodrumo regione yra vienas didžiausių vandens parkų Turkijoje. Čia rengiama didžiausia visoje Europoje diskoteka su lazerių šou po atviru dangumi – Halikarnasas, taip pat neįprasta diskoteka ant vandens – Katamaranas. Šis kurortas yra arčiausiai istorinių Turkijos paminklų, todėl palankios sąlygos aplankyti Koso salą, Izmirą, Trojos arklį, Pamukalę bei Efesą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų