REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę Red Bull, McLaren, Ferrari ir Mercedes atstovai susirinks Štutgarte, Vokietijoje, aptarti keletą esminių Formulei 1 klausimų, tarp kurių naują Concordo sutartį, 2013 metų reglamentą, nesutarimus tarp Bernie Ecclestono ir Jeano Todto, o taip pat komercines pastarųjų dienų naujienas, susijusias su CVC fondu.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dėl susitikimo, kaip praneša „Sky News“, buvo priimtas po kompanijų „Exor“ ir „News Corporation“ spaudos pranešimo išleidimo, kuriame du verslo milžinai išreiškė savo ketinimą artimiausioje ateityje tapti pasaulio čempionato bendrasavininkais.

REKLAMA

Tiksli susitikimo programa kol kas nesudaryta, tačiau temų diskusijoms pastaruoju metu susikaupė nemažai. Reiktų pažymėti, kad šį kartą susitikti nusprendė tik keturių stipriausių komandų atstovai kai anksčiau panašūs susitikimai vykdavo dalyvaujant visiems FOTA nariams.

„Kol kas viskas tylu, bet yra pojūtis, jog artimiausiu metu kažkas gali nutikti, - cituoja „Auto Bild“ Ferrari vadovą Stefano Domenicalį. – Mums reikia išsiaiškinti tam tikrus klausimus, susijusius su komercine reikalo puse. Pirmiausia, kas ateityje dalyvaus lenktynėse? Turiu omenyje, kokie autogamintojai gali ateiti į Formulę 1, kurios komandos ketina tęsti dalyvavimą, ir ar neketina prie jų prisijungti nauji? Antra, kas bus atsakingas už mūsų šou?“

REKLAMA
REKLAMA

Anot italo, nauji CVC savininkai kartu su komandomis galėtų plėtoti Formulę 1 tinkame linkme. Svarbu, kad lenktynėmis domėtųsi jaunimas, kad bolidų konstrukcijose būtų naudojamos „žalios“ technologijos, bet svarbiausia – kad Formulės 1 dalyviai turėtų galimybę naudotis verslo pajamomis. Domenicali mano, kad 2013 metais komandos galėtų gauti 80 proc. nuo pajamų, kurios gaunamos iš televizijos transliacijų ir reklamos trasose, o ne 50 proc., kaip dabar.

„Ferrari komandą domins tik Formulę 1, jeigu bus svarstomi panašūs prašymai būsimoje Concordo sutartyje. Reikia pridurti, kad mums ne mažiau svarbu, kad taisyklės liktų stabilios. Tai leis tiems, tik ką pradėjusiems dalyvauti čempionate, aiškiai suprasti, kas jų laukia. Taip pat reikia rengti lenktynes tose šalyse, kuriose svarbi mums pardavimų rinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ir Jungtinės Valstijos, ir Europa su savo tradicinėmis trasomis, kurios svarbios Formulės 1 dvasiai. Natūralu, tikimės išgirsti geras naujienas apie tai, kaip atrodys finansinė komandų dalyvavimo čempionate pusė ateityje“, - pasakė Ferrari vadovas.

Pagal „Autosport“ informaciją, numatytame susitikime taip pat dalyvaus „News Corporation“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų