REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi stambiausia Britanijos paauglė dabar, po sunkios skrandžio operacijos, kovoja su anoreksijos pasekmėmis.

REKLAMA
REKLAMA

21 metų Malissa Jones prarado tiek daug svorio, kad dabar svarstyklių skalė tesiekia 50 kg ir 800 g. Prieš ketverius metus, dar prieš operaciją, gydytojai merginą, priaugusią beveik 216 kg, įspėjo,  kad ši privalo imtis drastiškų priemonių svoriui mažinti.

REKLAMA

Gydytojai tvirtino, kad mergina turi numesti  73 kg per tris mėnesius, priešingu atveju jai gresia mirtis. Šiandien, viskas apsivertė aukštyn kojom: pasak Šiaurės Jorkšyro gydytojų, Malissa, norėdama išgyventi, turi padidinti suvartojamojo maisto kiekį.

„Closer“ žurnalui mergina pasakojo: „Visiems norintiems numesti svorio, patarčiau tai daryti sveikai, jokiu būdu ne chirurgijos pagalba. Deja, aš neturėjau kito pasirinkimo. Operacija gali palikti tokias pasekmes, apie kurias nė nenutuokiate.“

REKLAMA
REKLAMA

Malissa buvo jauniausias žmogus pasaulyje, kuriam, 2008 metų sausį, buvo atlikta skrandžio perrišimo operacija, Nacionalinei sveikatos apsaugos tarnybai kainavusi  10 000 svarų (apie 38 tūkstančius litų).

Persivalgydama šokolado, traškučių ir kitu kaloringu maistu, mergina per dieną suvartodavo 15 000 kalorijų – kas yra septynis kartus daugiau nei rekomenduotina dienos norma jos amžiaus merginai. Bet tėvai Richard'as ir Dawn buvo bejėgiai prieš jos nenumaldomą maisto troškimą.

Nepaisant didelės rizikos, paauglei buvo atlikta skrandžio operacija, po kurios per vienerius metus ji prarado daugiau nei pusę savo svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau mergina ėmė lankytis naktiniuose klubuose. Taip ji susipažino su 22 metų Chris'u Robottom'u, nuo kurio pastojo. Šeštą nėštumo mėnesį merginai buvo diagnozuotas kepenų nepakankamumas, todėl reikėjo atlikti Cezario pjūvį.

Deja, jos kūdikis, Haris, praėjus vos valandai nuo gimimo, mirė. Gydytojai tada atskleidė Malissai priežastį dėl ko taip įvyko - kūdikis buvo nusilpęs nuo prastos mitybos.

Kai Malissa prarado daug svorio, jai neberūpėjo  maistas, ir gydytojai diagnozavo anoreksiją.

„Nuo maisto man darėsi bloga - teigė mergina. - Aš turėjau valgyti per prievartą“. Jos dietą sudarė trys virtos morkos, dvi dalys pastarnoko ir keptos bulvės; šios daržovės aprūpino merginą vos 300 kalorijų.

REKLAMA

Gydytojai jai patarė suvartoti nuo 500 ir 1 000 kalorijų per dieną.  Apie 176 cm ūgio mergina teigia: „Nenoriu savęs sąmoningai marinti, tačiau dabar geriau mirsiu nei prisiversiu ką nors suvalgyti“. „Žinau, kad esu per liesa ir mano kūnas man pasibaisėtinas. Bet rijimas man yra labai skausmingas. Mažyčio kąsnelio suvalgymas sukelia skrandžio spazmus, kelia šleikštulį.“

„Mano slaugė sakė, jeigu ir toliau taip maitinsiuos, gyvensiu vos pusę metų,“, - pridūrė mergina.

„Labiausiai tikėtina, kad galiu mirti nuo širdies priepuolio, o jeigu noriu to išvengti, būtinai turiu valgyti. Nors ir labai stengiuosi, man tai yra be galo sunku.“

„Waltham Cross“ gydytojas - psichologas Funke Baffour'as iš Herts, teigia: „Malissos nutukimą daugiausia lėmė psichologinės priežastys ir tai neturi nieko bendro su skrandžiu susijusiomis problemomis. Bendravimą su žmonėmis mergina iškeitė į „bendravimą su maistu“ ir dabar ji nesąmoningai marina save badu, bijodama vėl nutukti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų