REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikai ir degalinių atstovai užsimojo sustabdyti nepaliaujamai per sieną keliaujančius „pasatinius“ karavanus. Tačiau nei vieni, nei kiti nenori girdėti tikrosios šio reiškinio priežasties – žmonės vis sunkiau įperka rekordiškai brangius degalus, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos naftos produktų įmonių asociacija siūlo riboti iš Rusijos ir Baltarusijos įvežamų degalų kiekį. Tokiam sumanymui pritaria ir šalies premjeras Andrius Kubilius. Asociacija neslepia ir savo nepasitenkinimo itin aukštais Lietuvoje naftos produktams taikomais akcizais, tačiau kol kas jų mažinti valstybė nenusiteikusi. Ir vienų, ir kitų tikslai aiškūs: politikams rūpi surinkti mokesčius, o degalinėms - gauti daugiau pajamų.

Pastarajam tikslui degalinės išnaudoja visas įmanomas gudrybes, pavyzdžiui, užsiperka didžiulius degalų kiekius prieš kylant akcizui, o vėliau tokias atsargas pardavinėja kaina, į kurią įskaičiuoti nauji mokesčiai. Į vidaus rinką išleidžiamų naftos produktų deklaracijų duomenys rodo, kad 2008 m. gruodį, prieš pat akcizo didėjimą, mažmenininkai įsigijo beveik 67 mln. litrų benzino, nors įprastas tų metų mėnesio kiekis buvo apie 50 mln. tonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų