REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fenotipologija – tai mokslas, kuris nustato, ką apie žmogaus asmenybę byloja jo veido bruožai. Balsas.lt publikuoja dar vieną interviu su estų fenotipologu Marku Lučinu, kuris šį kartą pagal Lietuvos politinio elito atstovų nuotraukas nustatė jų asmenybių ypatumus ir pabandė pažvelgti į jų vidų, atskleisdamas pikantiškas psichologines detales.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius

A. Kubilius (nuotr.SCANPIX)A. Kubilius (nuotr.SCANPIX)

Kaip žinia, Andrius Kubilius prie valdžios vairo pasirodo sunkiausiu Lietuvai metu. Galbūt būtent dėl to susikuria neigiamas premjero įvaizdis ir daugelis žmonių jo nemėgsta.

REKLAMA

„Jo pasirodymas valdžioje susijęs su jo buitiškumu ir gebėjimu priimti tautai nepatinkančius sudėtingus sprendimus, ar tai jo noras visada būti valdžioje bet kokia kaina?“ – M. Lučino klausė Balsas.lt.

„Tiesą pasakius, problematiška būsena yra kažkas labai artimo jo paties asmenybei ir psichologijai. Kodėl gi? Nes tai konflliktiškas, ryžtingas, rūstus, temperamentingas, užsispyręs, ultrakonservatorius. Jis priklauso žmonių tipui, kuriems brangios ne šiuolaikiškos vertybės, o senosios ir tikrosios, už kurias pasirengęs kovoti šiurkščiai“, – teigė fenotipologas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, krizės metu labai gerai, kai į valdžią ateina tokio charakterio žmogus, kuris prisiima atsakomybę ir tempia rūpesčių vežimą. A. Kubiliui tai būdinga būsena, todėl jis nebijo konfliktų, o jei reikia, jis gali pats juos išprovokuoti.

M. Lučinas akcentavo silpną premjero fiziologiją. Pasak jo, ministro pirmininko širdis nėra stipri ir jis pats yra nelabai atsparus stresui.

„Jei pažiūrėsime į viską iš moralės ir naudos valstybei perspektyvos – premjerui reikėtų dėti didelį pliusą už dalyvavimą sunkiuose valdymo procesuose, tačiau vertinant iš sveikatos pusės – jam tai didelis minusas, nes užimdamas tokį postą jis trumpina savo gyvenimą. Jis tarsi save degina. Lietuviai, manantys, kad šis žmogus kenkia šaliai, laikosi klaidingos nuomonės, nes jis tikrai save aukoja vardan pojūčių, kad yra iš tiesų naudingas“, – samprotavo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kas yra A. Kubilius – tautos vedlys ar skylių kamšytojas, M. Lučinas tiesiai rėžė: „Be abejonių, gaisrininkas“.

LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė

I. Degutienė (nuotr.SCANPIX)I. Degutienė (nuotr.SCANPIX)

Balsas.lt paprašė fenotipologo palyginti A. Kubilių ir Ireną Degutienę bei atsakyti į klausimą, kuris iš šių dviejų žmonių turi daugiau lyderiui būdingų savybių?

„Lyderio savybės skirtingomis sąlygomis skirtingai suprantamos. Kalbant apie intelektą, I. Degutienė yra labiau lyderė. Ši moteris labai susilaiko, tačiau yra temperamentinga, turi spindinčias akis ir nuostabias veislines ausis, kurios yra tarsi intelekto pasas. Tačiau jos smakras nedidelis, todėl ji negali pasigirti grobuonio savybėmis, kurio dantys net užsilenkia į vidų“, – teigė M. Lučinas.

REKLAMA

Jo nuomone, šios moters „prasimušimui“ į viršų reikia arba pagalbos, arba kad kas nors ją pastumtų iš užnugario. Bet jei kas nors jai padės, ji toli eis, nes yra korektiška, niekada nenaudos prievartos ir visada bus atsargi -tai puikus politikės variantas.

Specialistas nesutiko su nuomone, kad I. Degutienė prisidengia humaniškumo ir teisingumo kauke, anot jo, ji yra gera asmenybė, kartais net pasiaukojanti.

Fenotipologas įvertino Seimo pirmininkės iššūkį premjerui, kandidatuojant rinkimuose į Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko  postą.

REKLAMA

„Ar tai ilgai lauktas karjeros šuolis, ar tiesiog puiki proga pasinaudoti premjero nepopuliarumu?“, – klausė Balsas.lt.

„Tai I. Degutienės klaida. Ji norėtų iš partijos daryti kažką padoraus ir solidaus, nuolat judančio į priekį,tačiau partijai reikia charizmatiško pirmininko. Jos charizma – per minkšta, ji nėra tokia konfliktiška, kaip A. Kubilius. O jis – puiki bokso kriaušė ir sėkmingas atpirkimo ožys. Jį galima sudeginti kaip fakelą, kuris degs neilgai, bet ryškiai. I. Degutienei neužteks jėgų ir įžūlumo šiam postui užimti“, – dėstė nuomonę fenotipologas. „Vis tiek A. Kubiliui reikės atsakyti už viską. Jis kaip vietinis Žirinovskis pas jus“, – pridūrė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LR prezidentė Dalia Grybauskaitė

D. Grybauskaitė (nuotr.SCANPIX)D. Grybauskaitė (nuotr.SCANPIX)

M. Lučino nuomone, mūsų šalies prezidentė pasižymi puikiomis intelektualiomis savybėmis iš genetikos pusės.

„Norėtųsi Lietuvoje tokio įstatymo, kad žmogus, turintis tokių gabumų kaip D. Grybauskaitė, privalėtų turėti mažiausiai dešimt vaikų. Tuomet jūs turėtumėte daugiau Sabonių“, – šmaikštavo specialistas.

Anot jo, prezidentės silpnoji pusė – šiurkštumo ir jėgos savybių trūkumas. Atsargumas, neva, trukdo jai judėti į priekį, o jėgos trūkumas neleidžia „pramušti skylės sienoje“.

REKLAMA

„Vidumi ji lengvai pažeidžiama ir įžeidi, kaip ir būdinga moterims. Be to, ji labai jausminga, seksuali, neagresyvi ir protinga moteris. Tikriausiai jai nebuvo lengva „prasimušti“ ir konkuruoti su vyrais, bet ji yra labai geras šalies veidas, kuriam reikia geros pagalbininkų kompanijos. Manau, Seime reikėtų daugiau moterų, kurios taptų gera palaikymo komanda D. Grybauskaitei. Nereikia pamiršti, kad ji yra prezidentė ir moteris, o ne arklys, tempiantis vežimą“, – teigė fenotipologas.

Paklaustas, ar prezidentė kartais nėra populistė, kuri turėjo griežtą rinkiminę kampaniją, bet neįgyvendino jos iki šiol, M. Lučinas patikino, kad šiek tiek populizmo politikai tikrai nekenkia, o, atvikščiai, pakelia visuomenės dvasią, supurto ją ir parodo tikruosius idealus.

REKLAMA

Specialistas pabrėžė, kad D. Grybauskaitė – normalus žmogus, neturintis jokių perdėtų ambicijų ar polinkių būti žiauriu budeliu. Pavojų kelia tik tai, kad jai neužtenka ryžto svarbiems žingsniams priimti.

Pasak M. Lučino, D. Grybauskaitės abejingumas paprastiems žmonėms galėtų būti susijęs su jos nuovargiu ir optimizmo kritimu. „Paprastiems žmonėms reikėtų pabūti jos kailyje bent pusę metų ir jie taptų abejingi net savo atspindžiui veidrodyje. Dažnai paprasti žmonės galvoja, kad prezidentas gali daryti viską, ką nori. Tai netiesa, prezidentui tenka daug pareigų ir problemų, ant sąžinės krenta viskas, kas vyksta valstybėje, o padėti nelabai kas nori. Ji netapo šaltesnė ir kaltinti, kad nemyli savo tautos, būtų neteisinga“.

 

Fenotipologas apie O. Pikul: prieš mus grobuonis, linkęs į lengvą pasileidimą

Fenotipologas: M. Mikutavičių „suvystytų“ tik dvarininkė su smegenimis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų