REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Panevėžio pataisos namai – uždara zona, tačiau nuteistųjų artimieji kartais to nepaiso ir bando perduoti draudžiamų daiktų. Šią savaitę sulaikytas įtariamasis, bandęs kalinčioms moterims per tvorą permesti narkotikų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį panevėžietis per tvorą į Panevėžio pataisos namų teritoriją timpa permetė du geltonos spalvos ovalo formos konteinerius su narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas asmuo sulaikytas. Sprendžiant pagal aptiktą narkotinių medžiagų kiekį, jie buvo skirti kelioms nuteistosioms – greičiausiai būtų pasidaliję.

REKLAMA

Panevėžio pataisos namų direktorius Edvardas Norvaišas sakė, kad panašių atvejų pasitaiko maždaug po porą kartų per mėnesį. Šiuolaikinės technologijos leidžia stebėti aplinką, girdėti, kas vyksta, tad laiku reaguojama ir draudžiami daiktai nuteistosioms paprastai nepatenka – jie perimami. Vis dėlto prasprūdę į kalėjimą draudžiami daiktai randami kratų metu. Tiesa, kai nutveria nuteistąją su narkotikais rankoje – itin retas atvejis. Tuomet laikoma, kad pažeistos vidaus tvarkos taisyklės ir skiriamos nuobaudos. Griežčiausia jų – baudos izoliatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisos namų pareigūnai perima tik permestus daiktus, o už sienų įgaliojimų jie neturi. Čia situaciją kontroliuoja policija. Šį kartą įtariamąjį pareigūnai sulaikė. Pasak E. Norvaišo, tokioje pat situacijoje buvo sulaikytas asmuo ir anksčiau.

Direktoriaus teigimu, įstaiga įsikūrusi miesto centre, tad draudžiamus daiktus bandoma permesti per tvorą iš įvairių pusių.

Be to, jos aukštis nėra pakankamas, tad galima susikalbėti, susišūkauti su esančiaisiais už tvoros.

Kaip nors užkardyti tokius pasikalbėjimus, pasak E. Norvaišo, problema.

Laisvėje likę artimieji kalinčioms moterims bando perduoti ir SIM korteles, mobiliuosius telefonus. Mėto ne tik per tvorą, bet ir bando perduoti pasimatymų metu ar su siuntiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Slepia įvairiose kūno vietose – negražu net sakyti, kokiose“, – juokauja pareigūnas.

Perduoti maisto produktus, higienos prekes nuteistosioms draudžiama. Tačiau artimieji atneša drabužių, leidinių. Pasak E. Norvaišo, narkotikus įsigudrinama paslėpti net atvirukuose. Dažniausiai bandoma perduoti žolę ir amfetaminą.

Iš šiuo metu kalinčių 334 moterų apie 100 laisvėje yra vartojusios narkotikus. Tad, direktoriaus teigimu, problema nemenka, o jei yra poreikis, atsiranda ir paklausa.

Daiva SAVICKIENĖ

Panevėžio balsas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų