REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį netoli Kauno esančios Jonučių gyvenvietės kapinėse pašventintas paminklas Drąsiui Kedžiui. Kiek daugiau nei prieš metus, 2010 m. balandžio 17 dieną jo kūnas rastas Kauno marių pakrantėje. Nors praėjo daug laiko, mįslių šioje istorijoje vis dar daugiau, negu atsakymų į jas. Į paminklo šventinimą susirinkę žmonės šnabždėjosi, kad  nepriekaištingai sutvarkytą kapavietę netrukus gali tekti vėl suniokoti. Artimieji užsimena apie galimybę reikalauti kūno ekshumacijos, nes jų netenkina praėjusią savaitę iš Švedijos gautos ekspertų išvados, kuriose konstatuojama, kad vyras mirė nuo skrandžio turinio įkvėpimo dėl sunkaus apsinuodijimo alkoholiu bei vaistais.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar D. Kedžio amžinojo poilsio vieta atrodo įspūdingai.  Retas praėjo pro šalį nestabtelėjęs ar bent žvilgsniu nepalydėjęs skulptoriaus Algimanto Vytėno kūrinio iš bronzos ir juodojo akmens.

REKLAMA

Tad mirties metinės – tinkama proga prisiminti klausimus, į kuriuos vis dar nėra atsakymų. Praėjusių metų vasarą D. Kedžio giminės paskelbė suradę apleistą karinę bazę, kurioje, kaip jie įtaria, vyras prieš mirtį galėjo būti kankintas. Apleistame bunkeryje rasti keli įtarimą sukėlę daiktai, tarp jų – butelio šukė, aplipusi sukrešėjusiu krauju. Jeigu D. Kedžio artimųjų spėjimas teisingas, ir iš tikrųjų jų ekspertas ant šukės rado kraujo, tai kodėl prokuratūra iki šiol neatsakė, ar jis – kovotojų su pedofilais simboliu tapusio vyro? Juk pasitvirtinus šiam spėjimui, aukštyn kojomis apvirstų versija apie nesmurtinę Drąsiaus Kedžio mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Dar daugiau abejonių pasėja švedų ekspertų išvados, kuriose sakoma, kad sužalojimai ant vyro kūno galėjo atsirasti prieš jo mirtį. Lietuvos ekspertai buvo nustatę, kad sužalojimai ant velionio kūno atsirado jam mirštant arba vėliau, transportuojant kūną. Ir ką reiškia teiginys apie “netiesioginius skendimo požymius", kuris taip pat minimas švedų išvadose?

Šiuos klausimus „24 valandų“ žurnalistai pateikė D. Kedžio artimiesiems ir Generalinės prokuratūros prokurorui Aidui Mažeikai. Atsakymai nustebino labiau, nei šiurpi apleistos karinės bazės atmosfera, kurią galės pajusti ir žiūrovai, nauju laiku, 17.40 val., žiūrėdami laidą „24 valandos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų