REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oro uostas – toks keistas daiktas, kartais stūkstantis miesto pašonėje, o kartais priverčiantis grūstis šimtus kilometrų iki miesto centro. Dažnas keleivis pirkdamas bilietą mąsto tik apie jo kainą, o apie tai, kiek reikės sumokėti pinigų nusigavimui iš oro uosto iki viešbučio mieste, kuriame lankysis – net nepagalvoja.

REKLAMA
REKLAMA

Makalius.lt komanda, dalindamasi savo ir kitų patirtimi, sudaro populiariausių oro uostų  kelionės iki miesto įkainius. Peržiūrėkite, pasidalinkite mažesnėmis kainomis, pigesniais kelionės būdais – viską viską sukrausim į straipsnį ir taip gelbėsim lietuvius nuo nežinios!

REKLAMA

London Stansted oro uostas (Londonas Stanstedas)

Kelionė iš „London Stansted airport“ iki Londono – Liverpool arba Victoria stočių autobusu trunka 75 minutes. Bilieto į vieną pusę kaina – 9 svarai. Pirkdami bilietą iškart į abi puses mokėsite vos 14-15 svarų. Informacija terravision.eu

Traukinys „Stansted Express“ – dar viena patogi transporto priemonė kelionei iki Liverpool street stoties Londone. Kelionėje užtruksite 45 minutes. Tiesa, už trumpesnę kelionę teks sumokėti net 20 svarų kelionei į vieną pusę. Plačiau – StanstedExpress.com

REKLAMA
REKLAMA

London Luton oro uostas (Londonas Liutonas)

Nors iš Lutono į London Victoria stotį kelionė trunka ne taip ilgai, kaip iš Stanstedo, ji kainuos brangiau – pervežimas (kitaip vadinamas Transferas) su terravision.eu kainuos 15 svarų į vieną pusę ir 22 svarus į abi puses. Traukinys prie oro uosto nevažiuoja, nebent iš Lutono miesto.

London Gatwick oro uostas (Londonas Getvikas)

Čia pasirinkimo galimybių netrūksta – dvi traukinių linijos (Southern Railway ir Gatwick Express), taip pat ir Shuttle autobusai. Kainos kasdien skiriasi, skelbiama nemažai akcijų. Pavyzdžiui, su Gatwick Express traukiniu (kelionė iki London Victoria trunka 30 minučių) bilietas į vieną pusę kainuoja 16 svarų (63 litus), o „Southern Railway“ perkantiems bilietus tiksliam išvykimui, internetu sumokam vos 3 svarus (IŠBANDYTA IR PATVIRTINTA!!!). Tiesa, pastarasis traukinys stoja kiekvienoje stotelėje iki pat London Victoria stoties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra ir  pervežimai autobusu – trunka apie valandą, kainuoja apie 4-6 svarus (su easybus.co.uk).

Barcelona Girona oro uostas (Barselona Žirona)

Maždaug 100 kilometrų nuo gražiausio Europos miesto nutolęs oro uostas dažniausiai sulaukia pigių skrydžių gerbėjų antplūdžio – tai pagrindinis „Low-Cost“ oro uostas aplink Barseloną (dar yra Reus ir El Prat). Kelionė iki miesto trunka 1:10 val., o kainuoja 12 eurų į vieną pusę ir 21 eurą perkant iškart į abi puses.

Barcelona El Prat oro uostas (Barselona El Pratas)

Oro uostas – visai šalia Barselonos, kelionė iki centro nei daug trunka, nei kainuoja – štai iš antrojo terminalo (Barselonos 2 terminalas yra pigių skrydžių, o 1 terminalas -  įprastinių avialinijų) traukiniu iki „Sants“  stoties nuvažiuosite už 3,50 eur, o „AeroBus“ autobusu iki Placa Catalunya aikštės – už 5,50 euro.

REKLAMA

Rome Fiumicino oro uostas (Roma Fjumičino)

Tai pagrindinis Italijos sostinės oro uostas, kelionė traukiniu „Leonardo Express“ iki Termini stoties kainuos 10 eurų ir truks maždaug 26 minutes.

Rome Ciampino oro uostas (Roma Čiampino)

Pigių skrydžių bendrovių buveinė. Tiesa, labai arti iki miesto centro – gal 20 minučių. Važiuojant be sustojimų terravision.eu autobusu, kainuos 4 eurus į vieną pusę.

Ypatingiems taupukams siūlau naudotis miesto autobusų paslaugomis ir vykti iki Anagnina stoties (berods 1 euras), o iš ten – metro linija A iki miesto centro (kaina irgi 1 euras). Taip sutaupysite dvigubai. Tiesa, pinigų, o ne laiko.

Tai buvo pirmoji apžvalgos po keliones iš oro uostų iki miesto centro dalis. Visų populiariausių lietuviams oro uostų į straipsnį nesutalpinsime, todėl kviečiame sekti naujienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų