REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės antrosios orai Kelmės rajone labiau priminė viduržiemį negu pavasarį. Snigo dideliais kąsniais, smarkiai, pūtė stiprokas vėjas. Nors laikėsi teigiama temperatūra, sniegas neskubėjo tirpti. Bene smarkiausiai snigo Kražių, Pakražančio seniūnijose.

REKLAMA
REKLAMA

Kražių seniūnas Vaclovas Andrulis pasakojo, jog Karklėnų, Pašilės pusėje sniego storis siekė 25— 30 centimetrų. „Teko važiuoti ta kryptimi. Žvyrkelis sunkus, nors jau buvome nulyginę. Ir darbas, ir išlaidos — perniek. Gaila ir lizduose užsnigtų gandrų“, — apgailestavo seniūnas.

REKLAMA

Panaši situacija susidariusi ir Pakražančio seniūnijoje. Pasak seniūno Alfonso Sakalausko, Griniuose, Valpainiuose tiek sunkaus šlapio sniego prikrito, kad mažesni medeliai iki žemės nulinko. „Pas mus ir šiandien dar gili žiema. Džiugina nebent tai, jog pasirodė saulė, kyla temperatūra. Bet šitiek sniego vargu ar per dieną ištirps“, — svarstė Pakražančio seniūnas.

Šaukėnų girininkijos girininkas Virginijus Mušauskas apgailestavo, jog dėl iškritusio sniego tenka vėlesniam laikui atidėti medelių sodinimą.

Sodininkai ir daržininkai beveik nebejoja, jog sulauks kur kas mažesnio derliaus negu tikėjosi. Juo labiau, kad sinoptikai artimiausiomis dienomis dar ir šalnas prognozuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų