REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taksi automobiliai yra neatskiriama miesto įvaizdžio dalis. Ir jų vairuotojai, ir patys automobiliai formuoja miesto „veidą“, kurį žmonės prisimena visą gyvenimą. Tai jau seniai suprato Londonas su savo juodai specifiniais taksi ir daugybė kitų pasaulio miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko „veidu“ kadaise buvo mechaniškai praktiškai nesugadinami „Checker“ taksi, vėliau – konservatyvūs „Ford Crown Victoria“. Tačiau tai jau seniausiai pamiršta praeitis. Dar prieš kelis metus Niujorko valdžia nusprendė, kad laikas miestiečiams persėsti į naujus taksi automobilius ir pradėjo konkursą tarp automobilių gamintojų.

REKLAMA

Šių metų pradžioje konkursas buvo jau „finišo tiesiojoje", tuomet miesto valdžia skelbė tris likusius pretendentus – „Ford Motor Co.“, „Nissan North America Inc.“ ir „Karsan USA“. „Karsan“ – tai Turkijos bendrovė, gaminanti automobilius kurie parduodami kaip „Fiat“ ir „Hyundai“.

Na o vakar Niujorko meras Michael Bloomberg patvirtino, kad milijardo dolerių vertės konkursą laimėjo „Nissan North America Inc.“. Būtent „Nissan“ 10 metų tieks taksi automobilius Niujorko miestui. Pirmuoju taksi modeliu megapoliui bus „Nissan NV200 Taxi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų