REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės „Vyturio“ pradinė mokykla tapo pirmąja Lietuvoje, kurioje įgyvendinant bandomąjį pradinio ugdymo projektą pamokos vedamos naudojant integruotą „Classmate PC“ sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dvidešimt keturi šios mokyklos mokiniai ugdymo procese naudoja edukacinius nešiojamuosius „Classmate PC“ kompiuterius. Šiuos kompiuterius mokyklai skyrė bendrovė „Intel“, teigiama šios bendrovės pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad Švietimo ir mokslo ministerija papildomai nupirko 48 nešiojamuosius kompiuterius, kurie leido projektą išplėsti į dar dvi pagrindines mokyklas. Mokyklų atranką vykdė Ugdymo plėtotės centras.

Švietimo ir mokslo ministerijos remiamu projektu siekiama integruoti informacines technologijas ir mokymo procesą kiekvienam mokiniui klasėje suteikiant  kompiuterį, prieigą prie interneto ir šiuolaikišką, daugialypės terpės forma pateikiamą mokymo turinį. Prieiga prie šiuolaikinių technologijų ankstyvame mokymo etape, gebėjimas naudotis jomis kaip žinių ieškojimo ir gilinimo priemone – pagrindinis žinių visuomenės kūrimo elementas. Be to, šios priemonės leidžia suvienodinti Lietuvos ir daugelio Vakarų šalių, kur mokymasis integruojant kompiuterius į ugdymo procesą tampa standartu, moksleivių galimybes, sakoma „Intel“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, edukaciniai „Classmate PC“ nešiojamieji kompiuteriai su „Intel Atom“ procesoriais specialiai sukurti švietimo tikslams ir yra skirti pradinių klasių mokiniams. Jie turi apliejimams atsparią klaviatūrą, prieigą prie belaidžio tinklo ir papildomai sutvirtintą, smūgiams atsparų korpusą. Talpios baterijos  ir galimybė prijungti prie belaidžio tinklo suteikia ilgą autonominio veikimo laiką.

Kiekvienas Lietuvos mokyklose naudojamas mokymosi rinkinys susideda iš 24 mokiniams skirtų nešiojamųjų kompiuterių, sukurtų remiantis „Intel Classmate PC“ projektu, mokytojui skirto nešiojamojo kompiuterio ir edukacinės programinės įrangos, belaidžio tinklo infrastruktūros ir specialios spintos, kurioje galima laikyti ir pakrauti nešiojamųjų kompiuterių baterijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad kompiuteriai ir belaidis tinklas užtikrina galimybes naujais būdais įvertinti žinias ir gebėjimus bei mokinių pasiekimus, pavyzdžiui, pasitelkiant trumpus nuotolinius testus iš karto tikrinami rezultatai. Be edukacinės programinės įrangos, kurią pateikė bendrovė „Young Digital Planet“, mokslo procese taip pat naudojami interneto ištekliai, tarp kurių – edukacinių išteklių portalas „Intel skoool“.

„Intel skoool“ – „Intel“ sukurta pažangi edukacinė priemonė, kurią sudaro naujausi matematikos ir gamtos mokslų mokymuisi skirti interneto daugialypės terpės ištekliai. Be interaktyvumo didžiausias „skoool“ privalumas yra lankstumas, nes tinklalapio išteklius lengva panaudoti įvairiuose pasaulio regionuose, įvairiomis kalbomis ir panaudojant skirtingas įrangos platformas. Šiandien Vilniuje vykstančio renginio metu Ugdymo plėtotės centro atstovai pasirašė supratimo memorandumą, kuris susijęs su „Intel skoool" edukacinių išteklių portalo diegimu ir adaptavimu Lietuvoje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų