REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal Japonijos vyriausybės parengtą išankstinį kompensacijų mokėjimo nukentėjusiesiems nuo avarijos Fukušimos elektrinėje planą, pusę bendros 4 trln. jenų (49,2 mlrd. dolerių) sumos teks išmokėti jos savininkei ir operatorei - „Tokyo Electric Power“ (TEPCO), praneša RBC tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrų kabineto manymu, TEPCO, kaip kompanijos operatorė, turi sumokėti ne mažiau kaip pusę nurodytos sumos - 2 trln. jenų (beveik 25 mlrd. dolerių). Antrąją pusę išmokės kitos šalies energetikos kompanijos, esančios branduolinės jėgainės operatorėmis ir susivienijusios į nacionalinę asociaciją. Ekspertų nuomone, TEPCO neįstengs viena sumokėti visos sumos netgi per numatytus dešimt metų ir išlikti stambiausia elektros energijos gamintoja Japonijoje.

REKLAMA

Šalies valdžia, savo ruožtu, įsitikinusi, kad kompanija privalo likti privati. Lėšų bus rasta maždaug 16 proc. padidinant mokestį už elektrą ir specialiam valstybiniam fondui įsigijus kompanijos akcijų, kurios po avarijos Fukušimos elektrinėje smarkiai atpigo.

TEPCO atstovai kol kas oficialiai nekomentuoja šio plano, tačiau patvirtino toliau mokėsiantys preliminarias kompensacijas nukentėjusiesiems, sutinkantys derėtis su bankais dėl paskolų ir pasirengę bendradarbiauti su vyriausybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų