REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

B. Obama tiesiogiai iš Baltųjų Rūmų Ypatingųjų situacijų kabineto stebėjo reidą prieš O. bin Ladeną, praneša telegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

JAV prezidentas Barackas Obama, viceprezidentas Joa Bidenas ir JAV valstybės sekretorė Hilary Clinton kartu su Nacionalinio saugumo nariais stebėjo įvykius tiesiogiai už tūkstančių kilometrų nuo Abotabado miesto Pakistane, kuriame ir slapstėsi „al–Qaeda“ lyderis.

REKLAMA

Baltųjų Rūmų paviešintose nuotraukose matosi įtampa, tvyranti kabinete: prezidentas palinkęs į priekį, susikaupęs stebi įvykius, šalia – ranka burną užsidengusi H. Clinton.

Kitose fotografijose – panašūs vaizdai. Pranešama, kad labiausiai buvo jaudinamasi dėl misiją vykdančių karių saugumo.

„Manau, tai viena įtempčiausių akimirkų šiame kabinete buvusių žmonių gyvenimuose. Kambaryje įtampa atslūgo tik įsitikinus, kad rastas vyras – Osama bin Ladenas “, – sakė JAV prezidento patarėjas vidaus saugumo ir terorizmo prevencijos klausimais Johnas Brennanas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors J. Brennanas tiesioginės transliacijos detalių neatskleidė, primenama, kad desantininkų šalmuose būna vaizdo kameros ir radijo siųstuvai, transliuojantys vaizdus ir garsus.

Pranešama, kad O. bin Ladenas paskutinėmis gyvenimo minutėmis bandė dengtis vienos iš savo žmonų kūnu. Ji misijos metu taip pat žuvo, informuoja telegraph.co.uk. Operacijos detalės atskleistos tik įsitikinus, kad 13 metų labiausiai ieškomas žmogus yra tikrai negyvas. Jo kūnas įmestas į jūrą taip užtikrinant, kad kapas netaptų šventa vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakistano prezidentas tvirtina, kad vyriausybė nė neįtarė, jog O. bin Ladenas buvo visai netoli nuo šalies Nacionalinės karo akademijos.

Paviešinta O. bin Ladeno „nesugaunamumo“ paslaptis

Dėl O. Bin Ladeno mirties Britanijai gresia naujas teroro aktas?

Paviešinta negyvo O. bin Ladeno nuotrauka (N-18)

DNR testas patvirtino, kad nukautas būtent O. bin Ladenas (N-18)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų