REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos Respublikos ambasados Vilniuje ir Italų kultūros instituto Vilniuje iniciatyva gegužės 3 d. viename prekybos centre Vilniuje bus pristatyta garsios skulptorės iš Italijos Vittorios Marziari darbų paroda „Sielos virpesiai“. Po kelionių po įvairias Europos šalis skulptorė pristatys savo ypatingus kūrinius Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Skulptūra yra viena iš meno šakų, kurioje itališkas genialumas visuomet reiškėsi savo meistriškumu: nuo antikos laikų iki Renesanso, nuo neoklasicizmo iki šių dienų, skulptoriai iš Italijos skyrėsi nuo kitų savo menišku jautrumu ir sugebėjimu per materiją išreikšti vidines emocijas.

REKLAMA

Puikiai meno žinovų įvertintos dvidešimt šešios Vittorios Marziari skulptūros viešės Vilniuje beveik mėnesį. „Ši menininkė turi dovaną suteikti pavidalą savo pačioms giliausioms emocijoms ir išreikšti savo pojūčius ir svajones bronzoje – medžiagoje, kuri, liečiama menininkės rankų, įgauna lengvumo ir dinamikos“, – teigė Laura Ranalli, Italijos Respublikos ambasados misijos vadovo pavaduotoja.

Skulptorė Vittoria Marziari Donati gimė San Savimo vietovėje, studijavo Sienos meno institute „Duccio di Boninsegna“, surengė nemažai parodų Europoje ir JAV.

Parodos atidarymas vyks gegužės 3 d., 18 val. centrinėje prekybos centro „Panorama“ aikštėje. Po pristatymo paroda bus perkeliama į prekybos centro „Panorama“ antrą aukštą, kur bus eksponuojama iki gegužės 20 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų