REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje oficialiai atidaryta pirmoji oficiali Izraelio atstovybė Lietuvoje – Izraelio garbės konsulatas. Šalies garbės konsulu paskirtas bendrovės „Sicor Biotech / TEVA“ Baltics generalinis direktorius profesorius Vladas Algirdas Bumelis. Kartu oficialiai atidaryta ir nuo 2009 metų veikiančių Lietuvos–Izraelio prekybos rūmų (LICC) būstinė.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio garbės konsulatas kartu su prekybos rūmais kurs galimybes bendradarbiauti Lietuvos ir Izraelio įmonėms, ypač aukštųjų technologijų srityje, skatins jų verslo plėtrą Lietuvoje.

REKLAMA

Konsulatą pirmadienį iškilmingai atidarė Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Izraelio užsienio reikalų ministro pavaduotojas Daniel Ayalon, atvykęs į Baltijos šalis oficialaus vizito.

„Garbės konsulato ir Lietuvos-Izraelio prekybos rūmų atidarymas padės dar geriau išnaudoti didelį ekonominio bendradarbiavimo potencialą, atrasti į Lietuvą kelią ne vienam Izraelio investuotojui ir abiejų šalių verslininkams“, – atidarymo šventėje sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl vėluojančių skrydžių į renginį negalėjęs atvykti Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius perduodamas sveikinimus sakė: „Izraelis, su savo įspūdingu ekonomikos ir mokslo modernumo lygiu, yra mums labai svarbus partneris. Izraelio garbės konsulato atidarymas tikiu pagreitins ir ambasados atsiradimą Lietuvoje ir suteiks naujų impulsų pastaraisiais metais ypač išsiplėtusiai dvišalei partnerystei“.

Ekonominiai mainai tarp Lietuvos ir Izraelio pastaraisiais metais įsibėgėja. 2010 metais dvišalės prekybos apyvarta buvo 79,19 mln. Lt – 80,5 proc. daugiau nei 2009 m (43,87 mln.lt). 2010 m. Izraelis Lietuvos eksporto partnerių sąraše užėmė 45 vietą, importo sąraše – 46 vietą.

Izraelio-Lietuvos diplomatiniai santykiai užmegzti 1992 m. Nuo 1996 m. Lietuva turi Izraelyje veikiančią šalies atstovybę, šalyje kol kas nėra veikiančios Izraelio ambasados, šiais klausimais Lietuvos piliečiai kreipiasi į Rygoje įsikūrusią atstovybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų