REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papulkininkis prekiavo žmonėmis

Maskvos apskrities karo tribunolas 12 metų laisvės atėmimo bausme nubaudė Rusijos kariuomenės Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) papulkininkį Dmitrijų Strikanovą.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiekusiųjų kolegija šį karininką pripažino kaltu vykdžius prekybą moterimis ir pelniusis iš prostitucijos. Taip pat teismas D. Strikanovui paskyrė 100 000 rublių baudą ir atėmė papulkininkio laipsnį.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, D. Strikanovas kartu su kitais 10 bendrininkų 1999–2007 metais į užsienį išviliojo ir ten pardavė mažiausiai 129 merginas iš Moldovos, Ukrainos, Uzbekistano, Baltarusijos ir Rusijos. Nukentėjusiosios buvo priverstos būti prostitutėmis Izraelio, Italijos, Ispanijos, Vokietijos, Graikijos, Olandijos ir Jungtinių Arabų Emyratų viešnamiuose. Negana to, 32 sekso vergės pradingo be žinios.

Susibūrę į gaują, nusikaltėliai per skelbimus žiniasklaidoje siūlydavo merginoms auklės, padavėjos ar pardavėjos darbą užsienyje. Iš tų, kurios pareikšdavo norą dirbti, iš karto atimdavo dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Atvežtas į užsienio šalis merginas pasitikdavo „Maskvos brigados“ bendrininkai. Jie pareikšdavo, kad prieš gaudamos žadėtą darbą merginos turinčios kompensuoti firmai išlaidas, patirtas tvarkant dokumentus ir organizuojant kelionę. Taigi merginas nugrūsdavo į viešnamius, kur jos turėjo teikti sekso paslaugas. Tačiau už „darbą“ gautų pinigų vargiai užtekdavo maistui ir užsimokėti už pastogę, todėl „skolos atidavimas“ užtrukdavo metų metais.

Iš viso buvo sulaikyta 13 gaujos narių: 6 rusai, 5 moldavai ir 2 žydai. Aštuoni gaujos nariai, tarp jų ir D. Strikanovas, buvo suimti 2007 metų kovo mėnesį, o gegužę suimti dar trys užsieniečiai.

Teisme 2 kaltinamieji buvo išteisinti, o dar 10 gaujos narių gavo įvairias bausmes – nuo lygtinės bausmės iki 19 metų nelaisvės griežtojo režimo kolonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų