REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę „Ieva“ pasitinka ypatingai ryški, vibruojanti degančiomis naujo numerio viršelio spalvomis. Numerio tema „Kolekcijos ir kolekcininkai“ sujungė į vieną būrį daug įdomių asmenybių, kurios turi vieną bendrą pomėgį – kolekcionavimą. Tačiau jų kolekcijos – labai skirtingos.

REKLAMA
REKLAMA

Su Latvijos žvaigžde Laima Vaikule dirbantis kolektyvas pripažįsta, kad ji įnoringa. Iš namų dainininkė niekada neišeina nepalydėta vyro, į viešumą ir sceną – stilisto. Tai moteris, kolekcionuojanti teigiamas emocijas, komplimentus, gerų dizainerių drabužius ir net briliantus.

REKLAMA

Tuo tarpu advokatas Rolandas Valiūnas prisipažįsta, jog yra rimtai susirgęs daile, bet laimingas. Jo kontora panašesnė į dailės galeriją nei į Temidės tarnų artelę.

Kas svarbiau – ordinas ar jį gavęs žmogus? Kas ilgaamžiškesni – ordinai ar jais paminėti, o gal įamžinti žmonių darbai? Ir apskritai kam ordinai reikalingi? Ar žmonija be jų neapsieitų? Žurnalistės Monikos Pavasarytės straipsnis „Kam žiba ordinai?“ – interviu su žurnalistu Viliumi Kavaliausku, kuris pastaruoju metu labiau žinomas kaip ordinų ir medalių kolekcininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais juokaujama, kad garsiausias visų laikų kolekcininkas buvo Nojus, nes niekas kitas nesugebėjo surinkti visų gyvų rūšių atstovų porų ir jų įkurdinti vienoje vietoje. Kas tie kolekcininkai – žmonės ieškantys grožio, pasiduodantys seniems kaip pasaulis rinkėjo instinktams, tiesiog trokštantys kaupti, turėti? Apie tai ir, žinoma, apie jo kolegas – žurnalistės Irenos Kamičaitienės pokalbis su Sauliumi Pilinkumi, Vilniaus rotušės ceremonimeistru, straipsnyje „Instinktų evoliucija“.

Daugumai mūsų kasdieniame gyvenime naudojamos sagos atrodo banalios ir visai nereikšmingos. Juk jos – elementarus praktiškas daiktas. Tačiau sagų paskirtis gali būti įdomesnė – jos gali atspindėti priklausomumą kokios nors šalies armijai, nurodyti karinį laipsnį ar pareigas, nustatyti tarnų, viešbučių ir restoranų aptarnaujančio personalo rangą, tapti prekių ženklo, profesijos emblema.  Prancūzų kolekcininko Loico Allio sagų rinkinys – unikalus, jis vertinamas kaip vienas gražiausių, reikšmingiausių ir turtingiausių pasaulyje. Interviu su kolekcininku apie šį neįtikėtiną pomėgį – žurnalistės Nerios Lejay straipsnyje „Miniatiūriniai šedevrai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet tai toli gražu ne visos įdomios temos, kurias rasite žurnale „Ieva“ gegužę. Kaip visuomet „Ieva“ skiria didelį dėmesį mados pasauliui. Variacijos paryžietiškos elegancijos tema, italų dizainerių nuosprendis – beprotiško metropolijų ritmo išsekintos moters sugrįžimas į kaimą, karščiausios tendencijos ir naujausi mados vėjai – pasaulio podiumų kolekcijų pristatymų akimirkos, žadinančios norą pasikeisti. Naujoji dizainerės Ramunės Piekautaitės kolekcija taip pat švystelėjo ryškiomis spalvomis, nuspalvindama žurnalo puslapius rafinuotu moteriškumu, besislepiančiu šilko klostėse. Na, o „La Senza“ fotosesija „Erškėčių paukščiai“ – erotiškumu alsuojanti kelionė į pajūrį ir patys maudymosi kostiumėlių modeliai, atskleidžiantys moters kūno grožį.

Ne mažiau spalvingas ir grožio naujienų pasaulis. „Ieva“ pasakoja apie ekologiškas kosmetikos ir odos priežiūros priemones, kurios padeda odai išmokti pačiai susidoroti su problemomis, supažindina su naujausiais mokslininkų išradimais kovojant su laiko padariniais, dosniai dalina patarimus bei suteikia galimybę išsirinkti tai, kas geriausia jums. Parfumerijos naujovės, nuostabiausi aromatai – visa tai ir dar daugiau – naujausiame „Ievos“ numeryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų